HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, son dönemde artan arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgalarda çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesi üzerine HDP il binasında partinin ikna komisyonu ve kanaat önderleriyle bir ara geldi. Toplantıya, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP İl Eşbaşkanları Handan Karakoyun, Fikret Doğan, görevden alınan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve HDP Başkale ilçe yöneticileri katıldı. 

TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINDI

Toplantıda, Bölge kentlerinde son zamanlarda artan aile kavgalarıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Can kayıplarına neden olan kavgaların asıl nedenin sorunların zamanında çözülmemesi ve özellikle bazı çevrelerin çözüm bulmak yerine sorunu “ağalara” havale ederek onların insafına bırakması olduğu değerlendirildi. Kanaat önderleri, hem Başkale’de hem de Çatak’ta yaşanan silahlı kavgaların bazı kesimler tarafından aşiret sorunu olarak lanse edildiğini ve bunun son derece tehlikeli bir tanımlama olduğunu belirtti. Aslında sorunun iki veya daha fazla aile arasında yaşanan lokal kavgalar olduğunu ve çözümün de bu şekilde geliştirilmesi gerektiği ifade edildi. Toplantıda ayrıca, HDP’nin bu tür sorunların çözülmesi bir planlama yapacağı da aktarıldı.  

SON BİR AYDA 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Son bir ay içerisinde Van'ın Başkale ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 4 kişi ölmüş, 1 kişi de ağır yaralanmıştı. Yine Çatak’ta yaşanan kavgada 1 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. 

Editör: TE Bilisim