Bu yıl ki 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, ölümlere yol açıp yoksulluğa neden olan, doğayı tahrip eden savaş politikalarına karşı insanların sokaklara çıkıp seslerini yükseltecekleri kentlerden biri Van olacak. Kentte, 1 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek Barış Mitingi, Musa Anter Parkı’nda saat 15.00’de başlayacak.

Van Emek ve Demokrasi Platformu tarafından organize edilecek mitingin şiarı ise “Barış yaşatır” oldu.

Son hazırlıkları yapılan mitinge konuşmacı olarak Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan katılacak.  Yine mitingde sahne alacak olan Grup Abdal, Murad Demir, Aryen Sanat Grubu ve Nurcan Değirmenci de şarkılarını seslendirecek.

Mitinge Muş, Bitlis, Kars, Ağrı, Erzurum, Iğdır ve Hakkari gibi çevre kentlerden de katılımların olması bekleniyor.

Valiliğe yaptıkları başvuruya olumlu yanıt alan Tertip Komitesi içerisinde yer alan HDP ve DBP Van il eşbaşkanları, Serhat halkını savaşa karşı barışı haykırmak üzere mitinge davet etti.

‘SAVAŞIN OLDUĞU YERDE HAKSIZLIK VE ZULÜM VARDIR’

HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, dünya genelindeki savaşlara kapitalist sistemin sebep olduğunu belirterek, “Savaşın olduğu yerde haksızlık ve zulüm vardır” dedi. Doğan, bu nedenle savaşlara yine ideolojik-sistemsel bir duruşla karşı çıkılması gerektiğini söyledi.

Bugün sadece insanlığı değil, doğayı hedef alan savaş politikaları yürütüldüğüne dikkati çeken Doğan, “Kapitalist sistem, insanlık ve doğa ile bir savaş içerisinde. Bu savaşın bedelini bugün her yerde ödüyoruz. Sel oluyor, yangınlar oluyor. Buna savaşın önüne geçmeliyiz. Bizler bu sistemin yarattığı savaşa karşı barışı inşa etmeliyiz” diye konuştu.MA

Editör: TE Bilisim