VanHaber - Siyaset gündeminin en önemli konu başlıklarından birisi haline gelen HDP’nin kapatılmasına ilişkin hükümet kanadından yeni açıklamalar geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin düzenlediği bir basın toplantısında HDP’nin kapatılması konusuna ilişkin süreç değerlendirmesinde bulundu.

AK PARTİ’DEN HDP AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gündem ve siyaset başlıklarını ele alan Zengin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özlem Zengin, HDP’nin kapatılması konusuna dair konuştu. Konuşmasında HDP’nin kapatılmasına dair kararın siyaset tarafından verilmeyeceğinin altını çizen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, bu alanda kararın AYM tarafından verileceğini vurguladı.

Özlem Zengin, basın mensubunun HDP sorusuna dair açıklamasında “HDP’nin kapatılmasına, siyaset karar vermeyecek. Süreci başlatmak için imkan var. Ama buna karar verecek olan Anayasa Mahkemesi. O yüzden Anayasa Mahkemesinin vereceği kararla alakalı önceden bizim herhangi bir şey söylememiz mümkün olamaz.” açıklamasında bulundu.

Özlem Zengin konuşmasında ayrıca HDP’yue yönelik eleştirilerde de bulundu. HDP’li milletvekillerinin TBMM Genel Kurulunda çok aleni bir şekilde PKK’ya destek verdiklerini ifade ederek dünyanınhiçbir yerinde, hiçbir mecliste böylesine bir üslup olmadığını söyledi.

Editör: TE Bilisim