HDP önünde çıkan olaylarda gözaltına alınan HDP MKYK Üyesi Veli Saçılık ve beraberindeki beş kişi serbest bırakıldı. Veli Saçılık’ın pantolonun ve tişörtünün parçalandığı görülü. Sabah saatlerinde HDP önüne bırakılan siyah çelenk tartışmalara neden oldu. Çelengin kaldırılması polis tarafından engellendi.

“HDP halktır halk burada”, “Katil polis partimizden defol” sloganları atan kitleye parti binası içinde biber gazı sıkan polis tehdit ve hakaretlerde bulundu.

HDP MKYK Üyesi Veli Saçılık ve bazı partililer darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltından serbest bırakıldıktan sonra sosyal medyada paylaşımda bulunan Veli Saçılık,  “HDP Genel Merkezi önünde siyah çelenk eylemi yapan polisler tarafından saldırıya uğrayıp, gözaltına alınmıştık. Serbest bırakıldık. Vallahi de, billahi de AKP’yi yeneceğiz” dedi.

POLİS MİLLETVEKİLİ TEHDİT ETTİ

Sabah saatlerinden siyah çelenk konulma olayıyla ilgili açıklama yapmak isteyen HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran polis tarafından tehdit edidi. Başaran’ı bir polis amiri tarafından “Seni çivilerim” şeklinde tehdit edildi. Polise “Parti binamızı işgal ediyorsunuz, bir siyasi partinin faaliyetlerini yapmasını engelliyorsunuz” diyen HDP Sözcüsü Ebru Günay’ı hedef alan bir polisin, milletvekillerine biber gaz sıkarak “işgal öyle olmaz, böyle olur” demesi dikkat çekti.

 

Editör: TE Bilisim