VanHaber - TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillikleri düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu ile HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından üç isim de gözaltına alınırken, Güven ve Farisoğulları çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarındaki hapis cezaları gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Farisoğulları ile Güven, hastanedeki kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Berberoğlu’nun gözaltı haberini CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan duyurdu.

Ökan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Enis Berberoğlu İstanbul’da şu an gözaltında. Vatan emniyete götürülüyor. Neden? Bunca zulüm neden? Yarın savcıya kendisi gidecek bir insana bunca zalimlik neden?” diye yazdı. Berberoğlu, dün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında kalan 18 aylık cezasını yatmak için teslim olacağını söylemişti.

HDP Diyarbakır Milletvekili ve DTK Eşbaşkanlık Divanı üyesi Musa Farisoğulları’nın Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan kontrol noktasında gözaltına alındığı öğrenildi.

Farisoğulları gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu: “Genel Merkezimize gitmek üzere Diyarbakır’dan Ankara’ya giderken, az önce gözaltına alındım.”

Editör: TE Bilisim