Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Van İl Örgütü binasının bulunduğu Nacibey Sokağı, bugün bir kez daha çocuklarının dağa kaçırdığını iddia eden ailelerin eyleminden kaynaklı polis bariyerleriyle kapatıldı.

Bin 600'ü aşkın gündür tüm etkinliklerin yasaklı olduğu kentte partilerinin önünde eylem düzenlenmesi HDP'liler tarafından protesto edildi. HDP milletvekilleri Murat Sarısaç, Şevin Coşkun, Gulistan Kılıç Koçyiğit, Muazzez Orhan ve Sait Dede, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Merkez Bankası önünde bir araya geldi.

MEGAFONLA AÇIKLAMA

Polisler, milletvekillerini kalkanlarla ablukaya alarak, gazeteciler ve diğer partilileri buradan uzaklaştırdı. Gazetecilerin görüntü almasını da engelleyen polisler, milletvekillerine "eylem ve etkinlik yasağı olduğunu" söyledi. Milletvekilleri ise, partilerinin binası önündeki ablukayı gösterdi. HDP'li Murat Sarısaç, parti faaliyetlerinin engellenerek suç işlendiğini belirtti. 

Polis ablukasının sona ermemesi üzerine HDP'li vekiller, megafonla halka seslenerek, partilerine dönük baskıları anlattı. Polislerin, anons ile milletvekillerinin seslerini bastırması ise dikkati çekti.

ÇEVREDEKİLERDEN DESTEK

Çevrede toplanan yurttaşlar ise, alkış ve zılgıtlarla abluka altındaki milletvekillerine destek verdi. Desteğin büyümesi üzerine polisler, bankanın yanındaki Feqiyê Teyran Parkı'nı boşaltarak, bir kişiyi gözaltına aldı.

PARTİ BİNASI ÖNÜ

Bir grup HDP'li ise, abluka altına alınan binanın bulunduğu alanda oturma eylemi başlattı. Partililer, oturma eylemlerini bir süre sonra sona erdirdi. 

Mezopotamya Ajans

Editör: TE Bilisim