Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine küfreden Mahmut Köse hakkında bir süre önce avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuruda söz konusu kişinin “Sesli ve yazılı bir ileti ile hakaret etme” suçu işlediği belirtildi.  

‘TAKİPSİZLİK’ KARARI

Savcılık, yapılan başvuruya dair “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verdi.  Kararda, “şüpheli tarafından yapılan paylaşımın 31 Ocak 2020 tarihinde olduğu ve 6 aylık şikayet süresi zarfında şikayetin yapıldığının tespit edilemediği…” iddia edildi.   Sarısaç’ın Avukatı Bişar Abdi Alınak, bunun üzerine Van 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu. Hakimlik, soruşturma kapsamında “yeterli araştırma sonucunda delillerin toplandığı”, “gerekçeli olarak hukuki nitelendirmelerin yapıldığı”, “kovuşturmaya yer olmadığı kararının yerinde olduğu” gerekçeleriyle itirazı reddetti. 

HSYK’YE ŞİKAYET

Av. Alınak, “takipsizlik” kararı veren savcı ve itirazı reddeden hakimlik hakkında “Etkin ve etkili soruşturma yapmamak suretiyle müvekkilin kişilik haklarının zedelenmesine sebebiyet vermek” suçlamasıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayette bulundu.

‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇU’

Savcı ve hakimliğin “görevi kötüye kullanmak” suçu işlediğine dikkat çekilen şikayet dilekçesinde şunlar belirtildi: “Mevcut hakim ve savcı objektifliğini ve tarafsızlığını yitirmiştir. Kurulunuzca yapılacak inceleme neticesinde şikayet edilen hakim hakkında soruşturma izni verilmesini, iş bu dilekçemizin ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarını talep ederiz.”
 

Editör: TE Bilisim