VanHaber - Artı TV'de Ezo Özer'in sunduğu Odak Programına katılan HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Garê operesyonunu değerlendirdi: "AKP için büyük rezalet oldu." dedi. "Gare harekatıyla beraber AKP oyunlarını görmüş olduk" diyen Kürkçü, "Gare'de şapkadan tavşan çıkartarak milliyetçi muhalefet saflarında gedik açmaya çalıştı. Fakat bu büyük bir felakete dönüştü ve AKP için büyük bir rezalet oldu. Bu rezaletten çıkmak için mızrağın öbür ucuna yüklendi ve Halkların Demokratik Partisi'ne yönlendirerek, geriletmek, yeniden kapatma tartışmalarını açmak ve Kürtlerin hedefsiz ve siyasette sahipsiz kalmasını sağlamak... Buradan da öbür cephede kendisine alan açmaktı. İki oyunuda birden oynadı ama bugünki tablo AKP'nin her iki alanda da büyük bir çöküş ile bu operasyonun sonuçlandığını gösterdi. Milliyetçi muhalefet saflarında yaprak kıpırdatamadı" dedi. 

'TAYYİP ERDOĞAN ÜST ÜSTE HATALAR YAPIYOR' Gare harekatının sahada çatışan güçlere önceden haber vererek başarılı olmasının çok küçük bir ihtimali olduğunu söyleyen Kürkçü, "Erdoğan, Genelkurmay Başkanı'nı dolaylı yoldan suçladı. 'Başarısız oldular' dedi Erdoğan. Ardından 'başarısız' olanı da muhalefete gönderdi, korkutmak için. Çok büyük bir karamboldü iktidar için. Muhalefette bu karambolü görünce daha da kararlı bir tutum takındı ve ben esasen muhalefetin göründüğü kadar avanak olmadığını, süreci okuyabildiğini ve bu sefer korkusunu da bastırmaya başardığını söyleyebilirim" dedi. 

'ERDOĞAN'IN AKLI BAŞINDA DEĞİL' Gare nereye düştü olduğu yerde duruyor diyen Kürkçü, "Sadece o sığınak, o tutsakların muhafaza edildiği yere yapılan harekat bitti. Orası çöktü, oradaki insanlar öldü mağara yerinde duruyor, insanlar yok. Hayat ve çatışma devam ediyor. Tayyip Erdoğan idrakini kaybetmiş bir insandır, aklı başında değildir" dedi.

 

Editör: TE Bilisim