VanEkspres - AK Partili Yeneroğlu'ndan Nihat Hatipoğlu'na: Yakıştıramadım ve üzüldüm

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 13 yaşındaki bir çocuğun Nihat Hatipoğlu'nun programında din 'değiştirmesi'ni yorumladı. Yeneroğlu, konuyla ilgili "Nihat hocaya yakıştıramadım ve üzüldüm'' şeklinde konuştu.

Nihat Hatipoğlu'nun canlı yayında dinini 'değiştirdiği' çocuğun annesi: Onayım alınmadı, çocuğum Müslüman olmadı

AK Parti İstanbul Milletveki Mustafa Yeneroğlu, Nihat Hatipoğlu'nun canlı yayında 13 yaşındaki erkek çocuğunu ailesinden habersiz din değiştirmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir yorum yapan Mustafa Yeneroğlu, "Nihat hocaya yakıştıramadım ve üzüldüm. Ailesinin rızası olmaksızın 13 yaşındaki bir Müslüman çocuğun Hristiyanlar tarafından vaftiz edilmesi durumunda ne hissedersem, bu görüntüler karşısında aynı hissiyatı taşıdım. İstismar mutlaka bir boyutu. Asıl sorun empati yoksunluğu" ifadelerini kullandı.

HDP'li Garo Paylan: Hatipoğlu'nun yaptığı çocuk istismarı

HDP'li Garo Paylan, Nihat Hatipoğlu'nun programında 13 yaşındaki çocuğun din değiştirme anının, "çocuk istismarı" olduğunu söyledi.

HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, Nihat Hatipoğlu’nun, İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndan canlı yayınlanan iftar programında, 13 yaşındaki çocuk üzerinden din değiştirme şovu yapması ile ilgili açıklama yaptı. 13 yaşındaki Arthur isimli çocuğun annesiyle konuştuğunu aktaran Paylan, “Çocuk istismarı yapan program hakkında yarın RTÜK’e ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Garo Paylan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Nihat Hatipoğlu’nun istismar ettiği Arthur’un annesi ile görüştüm. 13 yaşındaki oğlunun kendisinin onayı olmadan programda ekrana çıkarıldığını söyledi. Çocuk istismarı yapan program hakkında yarın RTÜK’e ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim