VanHaber - Optimar Araştırma’nın ocak ayı anketine göre, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a rakip olarak en yakın isim, son seçimde İstanbul Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu oldu. Optimar’ın ocak ayı anket verilerini değerlendiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rakip olarak en yakın isim Ekrem İmamoğlu çıkıyor. Erdoğan diyenlerin oranı 43.9, İmamoğlu diyenlerin oranı ise yüzde 35.2 oldu” dedi.

Selvi, İmamoğlu’nun HDP ve İYİ Parti’den de oy aldığını kaydetti. Selvi açıklamasında, “Erdoğan’a rakip olarak en yakın isim Ekrem İmamoğlu çıkıyor. Erdoğan diyenlerin oranı 43.9 olurken, İmamoğlu yüzde 35.2 alıyor. Kararsızların oranı 20.8’e gerilirken CHP seçmeni yüzde 90.6 gibi bir oranda İmamoğlu’nu destekliyor. İYİ Parti ve HDP’den de İmamoğlu’na oy gidiyor” dedi.

“Demirtaş en beğenilen siyasetçiler arasında yüksek çıkmasına rağmen…”

Anketle ilgili olarak HDP’nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da değinen Selvi, çıkan sonuçları değerlendirerek şu ifadelere yer verdi:

“Selahattin Demirtaş, en beğenilen siyasetçiler arasında yüksek çıkmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 17’de kalıyor. Erdoğan en yüksek orana 51.8’le Demirtaş’la yarıştığı takdirde ulaşıyor. Kararsızların oranı 31.2’de kalırken, İYİ Partililerin 29.7’si Erdoğan’a oy veriyor. Demirtaş ise en fazla oyu HDP’nin ardından 28.4’le CHP’den alıyor.”

Editör: TE Bilisim