Başkan İmamoğlu, "Etnik kökenimiz ne olursa olsun birbirimizle yaşamanın ne kadar büyük bir gurur ve mutluluk olduğunu hissedebilmeliyiz" Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcılarının katılımıyla 27-28-29 Mayıs'ta yapılacak 'Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak için 1 gün önce eşiyle birlikte Van'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ve partililer tarafından karşılandı. Başkan İmamoğlu, daha sonra Beylikdüzü Belediye Başkanı İken beraber çalıştığı iş insanı Erkan Erdoğan'ın, hayatını kaybeden babası Hacı Memduh ve annesi Gülizar Erdoğan için Muradiye ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde yaptıracağı caminin temel atma törenine katıldı. İlk harç dökümünü butona basarak yapan İmamoğlu, 'hayırlı olsun' dileğinde bulundu.

 “BURADA KENDİMİ SANKİ ANA-BABA OCAĞINDA HİSSEDİYORUM”

Van’a ilk kez gelmesine rağmen kendini buraya ait hissettiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Dünya aslında hepimizin evidir. Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bir köyde doğdum. Orada olduğum vakit çok mutlu oluyorum. Ora ana ocağı, baba ocağı tabi. Yıllardır dostluğumun, kardeşliğimin, arkadaşlığımın, yoldaşlığımın olduğu Erdoğan ailesi İstanbul’da komşuluk ve hemşerilik duygusu ile bir birimizi beslediğimiz güzel bir aileyiz. Burada kendimi sanki ana-baba ocağında hissediyorum. Biz eşimle birlikte yolculuk hazırlığı yaparken eşim heyecanını hissetmiş ki dün akşam dedi ki, ‘hayırdır heyecanın var’ dedi. Bende yıllardır Van'a gitmek için çaba sarf ediyorum. İlk defa nasip oldu dedim. İnşallah heyecanımın en üst seviyeye ulaştığı bir gezi olsun. Bugün burada bulunmakta çok mutluyum. Şu an burada belediye başkanlarımız var. Van'da doğmuş ama İstanbul'da yaşamını sürdüren dostlarımız, hocalarımız var. İl başkanımız bize eşlik ediyor. Kendimi buraya çok yakın hissediyorum.” Dedi.

“KÜRT DİLİNİN ZENGİNLİĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM”

Başkan İmamoğlu Türkiye’de bulunan bütün etnik kökenlerin ülkenin zenginliği olduğunu belirterek, “Ülkemizin her yeri çok güzel. Etnik kökenimiz ne olursa olsun birbirimizle yaşamanın ne kadar büyük bir gurur ve mutluluk olduğunu hissedebilmeliyiz. Bunun tam tersini ifade etmek isteyen bazı kişilere de bir söz göndereyim. ‘Bu memleketin güzelliği bu, bir aradayız.’ Kürt vatandaşımın dilini duyduğumda o dilinin zenginliğini anlamaya çalışıyorum. Sazının sözünün olduğu yerde hüzünleniyoruz, seviniyoruz. Dua ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimiz korusun. Bugün Muradiye'deyiz, yarın İpekyolu'nda olacağım, 250'ye yakın belediye başkanımız Van'a gelecek. Bu toplantıları Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu özellikle belediyemizin olmadığı yerlerde yapıyor ki temel amacı gittiğimiz yerlerde vatandaşlarımızla buluşmak, onların dertlerini sıkıntılarını anlamak ve onlara da destek olmak, yardımcı olmak ve memleketimizin sıkıntılarını aşma yönündeki plan ve programlarımızı aktarmak olsun. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyoruz, bizleri sizlerle buluşturduğu için. Kendilerinin selamlarını getirdim sizlere.” Diye Konuştu.

 “SİZLERİN İSTANBUL’DA BİR DOSTU VAR”

Kendisini Vanlıların bir hemşerisini olduğunu da dile getiren İmamoğlu, “Sizlerin İstanbul'da bir dostu kardeşi var. Memleketin neresine gidersem gideyim bunu söyleyeceğim. Rize'de, Artvin'de, Trabzon'da konuştuğum meydanlarda İstanbul'daki Vanlı, Diyarbakırlı, Sivaslı hemşerilerimin selamını getirdim diyorum. Şimdi Van'ın Muradiye İlçesi’ndeyim. Buraya da İstanbul'da yaşayan Rizeli, Trabzonlu, Sivaslı ve Balıkesirli hemşerilerimin selamını getirdim. Güzel İstanbul'umuz, 81 ilin insanıyla harman olmuş Türkü ile Kürdü ile bütün etnik kökenleriyle hatta farklı inançlarıyla bir arada yaşamış dünyanın en güzel ve en kadim kentidir.” Şeklinde Konuştu.

“BİZE GÜZEL ENERJİNİZİ YOLLAYIN”

İmamoğlu, son olarak herkesin duasını almak istediğini kaydederek, “İstanbul'da görevimi yaparken içimden geçeni söyleyeyim. Van'daki Muradiye'deki bir vatandaşımın, çocuğun 'ya bu adama, bu delikanlıya helal olsun, işini güzel yapıyor' duasını almak isterim. Bu duayı Hakkari, Mersin, Antalya ve Konya'daki vatandaşlardan da almak isterim. Bu manada dualarınızı eksik etmeyin. Bize güzel enerjinizi yollayın, sizlere mahcup olmayalım ki gelecek günler de yıllar da memleketimize dair umutlarda büyüsün. Burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum.” Sözlerini sarf etti.

İBB Başkanı İmamoğlu, temel atma törenin ardından ilçe merkezine geçerek esnaf ziyaretinde bulunup, çay içerek yurttaşlarla sohbet etti. İmamoğlu, daha sonra da ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Muradiye Şelalesi'ne geçip, burada bir süre eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte manzarayı seyrederek, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. İmamoğlu ve eşi, yemek yedikten sonra ilçeden ayrılarak Akdamar Adasına hareket etti.

Editör: TE Bilisim