İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, 11'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu salonunda gerçekleşen kongreye, İHD Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Bataran ve dernek üyelerinin yanı sıra HDP, DBP, Van Barosu, Serhat Göç Araştırmaları Derneği, Özgürlük İçin  Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şubesi, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) temsilcileri katıldı. Kongre, demokrasi mücadelesinde yaşamın yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. 

MELET: AÇLIK GREVLERİNE SES VERMELİYİZ

Divan seçiminin ardından konuşan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, cezaevlerinde 209 gündür devam eden açlık grevlerine değindi. Melet, "Şu an cezaevlerinde açlık grevi var. Tecride karşı devam eden açlık grevlerine ses vermemiz lazım. Sayın Abdullah Öcalan üzerinden sürdürülen tecrit, 1999'dan beri sürüyor. Buna artık son verilmesi gerekiyor. Demokrasi için barış şarttır. Onurlu bir barış kurmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

BATARAY: TECRİT BİR AN ÖNCE KALDIRILMALI

İHD Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Bataray ise, yaptığı konuşmasında İzmir’de HDP’ye yönelik saldırıda Deniz Poyraz’ın hayatını kaybetmesi üzerinde durdu Poyraz’ın faşist uygulamalardan dolayı katledildiğini dile getiren Bataray, Poyraz’ın mücadelesini büyüteceklerini ifade etti. PKK Lideri Öcalan üzerinde sürdürülen tecridin bir an önce kaldırılması için de çağırıda bulunan Bataray, iktidardan yasal mevzuatları uygulamasını istedi. İHD'nin her koşulda insan haklarını savunduğunu söyleyen Bataran, tüm zorlu süreçte rapor hazırlayarak kamuoyuna ulaştırdıklarını belirtti. 

Konuşmaların ardından mali rapor okunup, oylamaya geçildi. Tek listeyle gidilen seçimde Avukat Mehmet Karataş yeni şube başkanı olarak seçilirken, yönetim kurulu üyeliğine Dersim Erişen, Hamdi Bayhan, Erhan Dönmez, Emine Kesgin, Serdar Çelik ve Ömer Sönmez seçildi.

 

Editör: TE Bilisim