Urfa'nın Suruç ilçesinde Akören (Axweran) Mahallesi'ne bağlı Yalnızdam mezrasında husumetli olan Gök ile Gülek ailesi arasında çıkan silahlı kavgada, yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Arazi sulama anlaşmazlığı nedeniyle dün başlayan tartışma, daha sonra silahlı kavgaya dönüştü. Uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada, Kavas Gök ve oğulları İbrahim Halil, Hikmet ve Mustafa Gök yaşamını yitirdi. Gülek ailesinden ise Reşat Gülek’in de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Olayda yaralanan 5 kişinin ise hastanede tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Öte yandan olaya karışan 8 kişinin gözaltına alındığı, olayın yaşandığı mahallenin ise jandarma tarafından giriş ve çıkışlarına kapatıldığı bildirildi.

SURUÇ KAYMAKAMINDAN AÇIKLAMA

Suruç ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘Güzel Suruç'umuzun kadirşinas   vatandaşları çok değerli hemşerilerim.Unutmayalım ki....Konuşarak çözülemeyen mesele, halledilemeyen sorun yoktur. Yeter ki bilinçli olalım yeter ki bir birimizi anlayalım... Fitne faseta mekân ve zaman hazırlamayalım izin vermeyelim.

Suruç sıcakkanlı insanların, yardımsever vatandaşların, komşusu aç iken ekmeğini yemeğini bölüşen ülkesini seven bireylerin ilçesi. Baķınız üzüntü ile belirtmek isteriz ki... Yine Ceviz kabuğunu doldurmayacak bir meseleden dolayı maalesef dört vatandaşımız hayatını kaybetti. Yazık değil mi değer mi çocukların babasız, eşlerin kocasız annelerin evlatsız torunların dedesiz kalmasına. Artık bu tür olaylar ilçemize yakışmıyor. Bu olaylarla ilçemizin anılmasını istemiyoruz. Unutmayalım devletimiz büyüktür. Devletimizin çözemeyeceği sorun yoktur. Çözüm noktasında tek merci devlettir. Devletimizin bütün organları siz değerli vatandaşlarımızın her daim hizmetindedir. En ufak bir kıvılcımın ya da ağız tartışmasının veya dedikodunun maalesef aileleri yok ettiği ve ilçemize ne kadar zarar verdiği apaçık ortadadır.

Bu olayda olduğu gibi en ufak meseleler yüzünden onlarca insanımız hayatını kaybediyor. Yıllarca hep birlikte yaşayan ekmeğini bölüşen iyi gününde kötü gününde her zaman Yan yana olan, birbirinden kız alıp veren, en ufak derdi olduğunda ağlayan üzülen, yardıma koşan,  en mutlu gününde beraber halay çeken beraber gülen sarılan mutluluğuna ortak olan ve aynı coğrafyada yaşayan dost, akraba ve komşular maalesef anlık bir öfkeye teslim oluyor. Diliyoruz ki Dün gece yarısı meydana gelen olay ve   benzeri durumlar  son bulur... Artık bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz ve bu noktada ilçemizde yaşayan herkese görev düşüyor... Sağduyulu olalım, olaylara metanetle yaklaşalım... En ufak bir tartışmada öfkemizi kontrol altına alalım.Önemle belirtmek isteriz ki Çözüm noktasında tek merci devlettir..devlettir..yüce devletimizdir.Bu duygu ve düşüncelerle  hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dilerim.

Editör: TE Bilisim