VanHaber - Sabah yazarı Hıncal Uluç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e sert eleştirilerde bulundu. Berat Albayrak’ın abisi Serhat Albayrak’ın yönettiği Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a sorduğu soruya yanıt vermediğini belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “İstanbul Emniyet Müdürü’ne ‘Hıncal Uluç’u sakın muhatap almayın, yok sayın’ diye emir verdiniz mi, Sayın İçişleri Bakanı?” diye sordu. Uluç, yapılanın halkın devletten cevap hakkını hiçe saymak ve Anayasası ihlâl etmek olduğunu söyledi.

Yazısının sonunda ise “Şimdi de Adalet Bakanı’na soruyorum..” diyen Uluç, “Bu ülkede polisler ve savcılar görev yapmaz, ortada görünmezlerken Devlet’in varlığı, gücü ve saygınlığı nasıl tesis edilecek, görülecek ve biz halka güven verecek?” ifadelerini kullandı.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Bilgisayarın başına oturduğum an “Çarşamba 9.57” ve İstanbul’un ne yazık ki, “güya” Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’tan, sorduğum cevabı çok basit, ama devletin saygınlığı ve güvenirliği açısından çok önemli soruma hâlâ yanıt yok.. Ne müdürün kendisinden, ne de aynen onun gibi benim vergilerimle maaş alan Basın Bürosu’ndan çıt çıkmıyor..

Aslında yaptıkları, “Halkın devletten cevap hakkı”nı hiçe saymak ve bir yerde Anayasa’yı ihlal etmek..

Benim, yeni geldiğinde makamında oturup kahvesini içtiğim, tavrına ve konuşmasına hayran kaldığım müdür bu değil, kesin.. Aklıma gelen şey, “Emir aldığı..” Bu emri ona kim verir?.

1- İstanbul Valisi..

2- İçişleri Bakanı..

3- Emniyet Genel Müdürü..

Bundan evvelki emniyet müdürü de, susmak, aldırmamak, eleştiri ve sorulara cevap vermemekle maluldü. O zaman düşünüyorum işte..

“Emir mi var?.”

İstanbul Emniyet Müdürü’ne “Hıncal Uluç’u sakın muhatap almayın, yok sayın” diye emir verdiniz mi, Sayın İçişleri Bakanı?. Sayın Emniyet Genel Müdürü ve Sayın İstanbul Valisi..

Vermedinizse, Cumhurbaşkanı’nın millete tüm kanallarda canlı yayınlanan hitabından ve “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına kesin uyun. Sokağa çıkmanın yasak olduğu günler ve saatlerde dolaşmayın” demesinden hemen sonra, yasak saatte (23.00) açık olması ve servis yapması yasak olan bir mekânda parti yapan ve resimlerini çeken gazetecilerle dalga geçen şımarık hanım hakkında, hemen tüm gazetelerde çıkan resimli, yani belgeli, şahitli ispatlı haberlere rağmen soruşturma açtırmayan ya da açtıramayan (Açtırsa anında hem de şahsen beni arar, söylerdi, öyle hukukumuz vardı) emniyet müdürünüz hakkında siz soruşturma açtırdınız mı?.

Özellikle yemek sektöründe kapalı olan mekânlar yüzünden yüz binlerce insan gizli işsiz. Evine para götüremiyor. Bu mekânların açılmadığı her gün, acı çekenler, hatta sürünenler, tefecilerin eline düşenler artıyor.

Ama halkın kurallara riayet etmeyişi yüzünden, salgına yakalananların sayısı, bu pervasız, bu umursamaz ünlü ve zenginler yüzünden düşmüyor ve yumuşama gelmiyor.

Bunların resimleri, haberleri her gazetede çıktığı halde, “Devlet” ortada görünmeyince, teşvik oluyor, yenileri de azıyor, ortaya çıkıyor..

İşte dün “Salı, saat 10.20” yazımı yazdığım saatlerde, hem de pek sevdiğim ve oyunculuğunu hep övdüğüm (Okurlar bilir) Farah Zeynep Abdullah, Levent Parkı’nda maskesiz dolaşırken görülmüş, resimleri de çekilmiş..

Ortaköy’den Sarıyer’e sokağa çıkma yasağı olan hafta sonunda sahil yolunda yürüyenler tonla.. Onların da resimleri yayınlandı.. O resimlerde de görünmeyen tek kişi polis..

Göreve geldiği gün bana “Polis kritik bölgelerde hep görünecek” diyen Zafer Aktaş müdürüm, Cumhurbaşkanı’nın “Kurallara mutlak uyun” demesinin ardından ilk hafta sonunda kuralların böyle çiğnenmesine seyirci kalıyor.

Nerde Devlet Başkanı’nın talimatlarına uyulup uyulmadığını denetleyecek ve uyulmasını sağlayacak polis?.

Herkesin yaptığı yanına kâr kalırsa, kâr kaldığını da herkes görür, bilirse, Devlet Başkanı’nın sözü bile böyle rahat çiğnenirse, bu ülkede salgın azalır mı?.

Yasaklar yumuşar mı?.

Şımarık hanımlar Cihangir’de partiler yapıp, Bebek sahilinde dolaşıp, parklarda pahalı köpeklerini gezdirirken, gecekonduda analar, baba artık para getiremediği için çocuklarını suyuna tiritlerle doyurmaya devam etmezler mi?.

İçişleri Bakanım Süleyman Soylu?.

Devletin bizzat Devlet Başkanı tarafından her kanalda bir saat anlattığı, sebebini izah ettiği kuralları hiçe saymak hem de herkesin gözleri önünde umursamamak serbestken ve sizin polisiniz “Erkekliğin onda dokuzu kaçmak, biri hiç görünmemek”i oynarken, bu salgın nasıl azalacak, hayatımıza birazcık yumuşama nasıl girecek, söyler misiniz?.

Düzene, kurala uyan gerzek.. Devleti ve onun Başkanını hiçe sayanlar serbestken, nasıl olacak bu iş İçişleri Bakanım?.

Bir ülkede polis polisliğini, savcı savcılığını yapmazsa, o ülkede güven olur mu, adalet olur mu, eşitlik olur mu?.

Cumartesi gecesi, yani sokağa çıkmanın yasak olduğu saatlerde, imtiyazlarını, belgelerini kimden aldıkları meçhul birtakım insanlar Kadıköy sokaklarından geçtiler. Yasaktı. Stada girdiler, yasaktı. Statta sadece Şeref Tribünü ve localara izin verilmişken, numaralı tribüne oturdular.

Yasaktı..

..Ve o statta devleti temsil eden Spor Bakanı ve Futbol Federasyonu Başkanı vardı.

Onların gözlerinin önünde bu yasak saatte, yasak stada gelip, yasak tribünde oturan belirsiz kişiler, ısınmak için sahaya çıkan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Kaptanı Arda Turan’ın isimlerini haykırarak, analarına, eşlerine ve bacılarına “Sinkaf” tezahüratı yaptılar..

Bu yaptıkları Türk Ceza Yasası’na göre suç. Yani Cumhuriyet Başsavcılığı, şikâyeti bile beklemeden “Resen” el koyma hakkı, yetkisi ve görevine sahip..

Günlerdir, bir açıklama duydunuz mu?.

Bunlar kimdir?.

Stada giriş izni, nasıl ve kimler tarafından verilmiştir?. Bu rezil insanlar ve onları hem de yasak saatlerde yasak stada getirip, yasak tribüne oturtanlar hakkında kılını kıpırdatan savcı olmuş mudur, bilmiyorum.

Dahası..

Bu ülkede “Sporda Şiddeti Önleme Yasası” var. 6222 sayılı ve bu 6222’yi uygulamakla görevli, işi sadece o olan, sadece o iş için benim vergilerimle maaş alan bir 6222 Savcısı var..

Kadıköy İstinaf Mahkemesi Savcısı ve 6222 uygulamaları için iki kitap yazan ve YouTube’da hâlâ duran bir saatlik bir konferans veren Asım Ekren Savcım “6222 suçları şikâyete bağlı değildir. Savcı resen el koyar” diyor..

Gazeteler, başta benim de program yaptığım aSpor, Fenerbahçe’yi temize çıkarma yarışında..

O stat Fener’in.. Yani içindeki her suçtan doğal sorumlu, stadın sahibi ve oynanan maçta güvenlikten sorumlu kulüpken, “Sağlık çalışanı” adı altında o rezil holiganları yasak saatte yasak stada dolduran da Fener Başkanı Ali Koç!.

Hangi gazetede okudunuz, 6222 savcısının harekete geçtiğini?.

6222 savcısının adını bilen var mı bu kentte?.

Peki, yukarda İçişleri Bakanı’na sordum.

Şimdi de Adalet Bakanı’na soruyorum..

Bu ülkede polisler ve savcılar görev yapmaz, ortada görünmezlerken Devlet’in varlığı, gücü ve saygınlığı nasıl tesis edilecek, görülecek ve biz halka güven verecek?.

YouTube’da Asım Ekren Savcımı bir daha dinledim o konferansta..

“6222 bugüne dek (O zaman 2019 sonu) sadece küçükler ve fakirlere uygulandı. Büyükler ve güçlüler görmezden gelindi” diyor açık açık.. İşte YouTube orda, İçişleri ve Adalet Bakanlarım..

“Asım Ekren Savcı” yazın, tıklayın..

En tepede 1 saat 36 dakikalık “Basın Yayın ve Spor Suçları Konferansı” diye göreceksiniz.

İlk 35 dakikada gelinen bu durumdan basın ve yayının sorumlu olduğunu anlatıyor Sayın Ekren. Değil mi?. Hâlâ başta bizim Turkuvaz gurubu gazeteleri ve aSpor televizyonu asıl suçlu ve sorumluları temize çıkarmak için uğraşmıyor muyuz?.

35’ten 50’nci dakikaya kadar da, “Savcılar resen harekete geçerlerse, sporda şiddet bıçak gibi kesilir. Çünkü cezalar önleyici olacak kadar ağır” diyor ve anlatıyor..

2019’dan bugüne dek, bir suçlu yakalanmış, yargılanmış ve cezalandırılmış mı?.

Duydunuz mu?.

Bu defakiler yakalanır, suçlanır, mahkûm olurlarsa şaşarım..

Adını bile duymadığım, eylemlerinden hiç haberdar olmadığım 6222 savcım!.

Bir gürleseniz artık!. Böyle bir günde bile sesinizi duyan olmazsa, 6222 Özel Savcılığı gibi bir makama ne gerek var?.

Editör: TE Bilisim