AK Parti Van İl Başkanlığı adına ise açıklamayı Çevre Şehir ve Kültür İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Süleyman Oflas okudu. 

İl Başkan Yardımcısı Oflas yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarlarımızın devasa alanlarda halkımızın hizmetine sunduğu millet bahçeleri ve birçok büyük projesi rahat ve sağlıklı yaşam kalitesini yükselttiğini söyledi. 

"Rahat aldığımız her bir nefesimizi temiz bir çevre sayesinde soluyoruz" cümlesine vurgu yapan Oflas, ''Çevre tüm canlılara aittir. Doğal, sağlıklı ve temiz  bir çevre insanoğlunun ve tüm canlıların rahat bir nefes almasını sağlar. Temiz çevre bilincine sahip olmak tüm herkesin ilk öncelikli görevidir. Bu anlamda sağlıklı  yarınlarımız ve çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasımız temiz bir çevre olsun. AK Parti iktidarımızın  hizmete sunduğu barajlar, göletler, ormanlar, katı atık tesisleri, biyolojik tesisler, mavi bayrak plajları millet bahçeleri ve daha sayabileceğimiz hizmetler temiz ve güvenli bir çevre olmasına vesile olmuştur. Van'da çöp dağlarının tarihe karıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Halkın nefes alacağı alanlar oluşturulmaya devam ediyor. AK Belediyelerimizin de hayata geçirdikleri millet bahçeleri ve parklar bunun en somut göstergesidir. Bugün sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle açılacak olan İleri Biyoloji Atık Tesisinin açılışı yapılacak. Bununla birlikte artık Van Gölü nefes alacak. Kirlilikten kurtulacak." ifadelerini kullandı. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü tebrik eden Oflas, tüm kesimleri çevreye daha duyarlı olmaya davet etti.

Editör: TE Bilisim