Van’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Halkaların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplu Partisi (DBP), İl eşbaşknaları, Barış Anneleri ve HDP üyesi 6 kişinin gözaltına alınması yapılan açıklama ile kınandı. HDP il binasında yapılan açıklamaya ,HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Aynur Tarhan,  Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Temsilcileri, Barış Anneleri,  TJA Aktivistleri, Tutuklu Hükümlü AİLELERLE Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) üyeleri ve halk katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eş Başkanı Aynur Tarhan, “Sabah saatlerinde aralarında İl Eş Başkanlarımızın ve Barış Annelerimizin bulunduğu 7 arkadaşımıza yönelik ev baskınları düzenlemiştir. Sabahın erken saatlerinde kapıları kırarak içeri giren polis, arkadaşlarımızı gözaltına almıştır. Geçen hafta içinde parti binamızda yaptığımız basın açıklamasına yönelik söz konusu siyasi soykırım operasyonunda İl Eş Başkanlarımız Ümit Dede, Ökkeş Kawa, İl Yöneticimiz Handan Karakoyun, Gürpınar İlçe Eşbaşkanımız Sinem Malal, Barış Annelerimiz Hemê Akdoğan ve Cahide Ölmez gözaltına alınmıştır” dedi.

“Bizden körü, sağırı, dilsizi oynamamızı bekleyen ve tehditle dizayn etmeye çalışan bu hükümetin yönelimleri bize asla geri adım attırmayacaktır” diyerek konuşmasını sürdüren Tarhan,  gözaltına alınanların geçen hafta yapılan basın açıklaması bahane edilerek alındığını ifade etti. Tarhan, “Şunu çok iyi biliyoruz yerel seçim öncesi bu baskılarla partimizi kriminalize etmeye çalışan ve bize geri adım attırma politikasıyla Kürt halkının evinden çıkmasını engellemesini istiyorlar. Sizlerde çok iyi biliyor sunuz ki gözaltına alınan arkadaşlarımız demokratik siyaset yapan arkadaşlara bu operasyonlara yaptığınızda hiç utanmıyor musunuz? Bunları basına ‘Teröre operasyon’ diye servis ederek yaratmaya çalıştığınız algılar bugüne kadar sonuçsuz kaldı,bundan sonra da sonuçsuz kalacak. 70 yaşında ki barış annelerimizi ters kelepçe ile gözaltına almak hangi hukukla bağdaşıyor. Kapılarını kırarak aldığınız annelerimizi derhal serbest bırakın. Annelerimiz barışın teminatıdır. Yaptıklarınız hukuka aykırıdır. Van halkına bir kez daha sesleniyoruz, kazanacağız, mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

Tarhan konuşmasını şöyle sürdürdü  “Gözaltına alınan arkadaşlarımızın Van’da siyaset yapan, ikamet adresleri belli olmasına rağmen, ifadeye çağırmak yerine şafak vaktinde, apar topar, kapılarının kırılarak gözaltına alınması yaklaşan yerel seçimler öncesi partimizi ve arkadaşlarımızı bir kez daha kriminalize etme çabasından başka bir şey değildir.Biz bunları ilk defa yaşamadık, bu tür operasyonlar bizi bugüne kadar yıldırmadığı gibi, bundan sonra da yıldıramayacaktır.Çağrımız arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasıdır.”

Basın açıklaması atılan ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganlarıyla son buldu.

Editör: TE Bilisim