VanHaber - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na yönelik IŞİD militanlarınca suikast hazırlığı yapıldığı, bu nedenle İmamoğlu’nun koruma sayısının artırıldığı öne sürüldü. T24’e konuşan İBB kaynakları, İmamoğlu’na suikast planlandığı ve koruma sayısının artırıldığı bilgisinin kendilerine aktarıldığını doğruladı. OdaTV, 23 Kasım’da İmamoğlu’nun korumalarına “Artık daha dikkatli ve duyarlı olun” talimatı verildiğini yazarken, IŞİD’in Türkiye’deki militanlarına örgütün ‘Ekrem İmamoğlu öldürülsün’ emri verdiğini iddia etti. Habere göre; İmamoğlu’nun tüm koruma ekibinin uyarıldığı belirtilirken, herhangi bir şüpheli durumla karşılaşılırsa veya tedbir alınabilmesi için takviye kuvvete ihtiyaç olursa acilen bilgilendirme istendi.

İmamoğlu’nun koruma sayısı artırıldı

Yaşananların ardından İstanbul Valiliği, İmamoğlu’nun koruma sayısını artırdı. OdaTV, İmamoğlu’na suikast girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD militanlarının da ‘son anda’ yakalandığını öne sürdü. T24’ün ulaştığı Büyükşehir Belediyesi kaynakları, İmamoğlu’na suikast planlandığı ve koruma sayısının artırıldığı bilgisinin kendilerine aktarıldığını doğrularken, saldırı hazırlığındaki IŞİD militanlarının yakalandığına ilişkin ise kendilerine bilgi gelmediğini aktardı.

Soylu’dan İmamoğlu’na suikast açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast girişimi planlandığı ortaya çıktı. Uğur Dündar konuya dair olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Gazeteci Uğur Dündar, İçişleri Bakanı Süleyman  Soylu ile görüştü. Dündar, Soylu ile olan görüşmesini Halk TV’de anlattı.

Uğur Dündar, Soylu ile görüşmesini şu ifadelerle anlattı: Soylu bana ‘Zaman zaman dönemin popüler kişileri ve devlette kritik görev yapanlarla ilgili istihbaratlar ulaşır. Bu istihbaratlar titiz bir şekilde değerlendirilir ve derecelendirilir. Derecelendirmelere göre operasyonlar yapılır ve böyle bir tahliye bertaraf edilir. Ama bunlar açıklanmaz’ dedi. Ben 30 yıldır koruma altında yaşıyorum. Bazen 4 kişilik ekip beni korudu. Benimle ilgili bazı operasyonlar yapıldı ama ben bunları toplumla pek açıklamadım. İçinden geçtiğimiz süreç son derece kritik. Covid ile büyük bir sınav içinde. Ekonomi olarak kötü durumdayız.

Editör: TE Bilisim