VanHaber - Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde yangın çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cezaevine çok sayıda ambulans ve itfaiyenin sevk edildiği görülüyor.

Mahkumların yangın çıkardığı belirtilirken paylaşılan görüntülerde cezaevinden dumanların yükseldiği görülüyor. Cezaevi önüne gelen çok sayıda ailenin endişeli bekleyişi sürüyor.

Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, yangının adli mahkumun bulunduğu koğuşlarda çıktığını aktardı.

Yangını yakından takip ettiklerini ifade eden Çakan, “İnfaz yasasından yararlanamadıkları için bazı adli tutuklular kaldıkları koğuşlarda yangın çıkarmışlar. Yangına müdahale edildiğini ve tutukluların koğuşlardan çıkarıldığını öğrendik. Olaylar sırasında can kaybının yaşanmadığı yönünde bilgiler de aldık” dedi.

Çakan, cezaevindeki yangın olayıyla ilgili bilgiler netleştikçe kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade ederek, siyasi mahkumların bulunduğu koğuşlarda herhangi bir olay yaşanmadığını söyledi.

İHD Batman Şubesi ise “Başsavcı adli koğuşlarda özellikle uyuşturucu mahkumu olanların olduğu bölümde yangın çıktığını, ölü veya yaralı olmadığını bildirmiştir” açıklamasını yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanlığı’nın açıklama yapmasını istedi. Başaran, “Batman cezaevinde ne oluyor? Adalet Bakanlığı derhal açıklama yapmalıdır!” ifadelerini kullandı.

BATMAN BAROSU: ÖLÜ YA DA YARALI BULUNMAMAKTADIR

HDP Genel Merkezi ise milletvekilleri Feleknas Uca, Necdet İpekyüz ve Sıddık Taş’ın cezaevine gittiğini ve olayın yakından takip ettiklerini belirtti. Açıklamada, “Batman Cezaevinde yaşanan gelişmeleri büyük bir hassasiyetle ve yakından takip ediyoruz. Merkezi düzeyde de gerekli girişimleri hassasiyetle sürdürüyor ve herhangi bir olumsuz gelişmeye mahal vermemek için ilgili uyarıları yapıyoruz. Yetkilileri konuyla ilgili derhal açıklama yapmaya ve kamuoyunun kaygısını giderecek bir tutum sergilemeye çağırıyoruz” denildi.

Batman Barosu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada mahkumları ikna edildiği ve koğuşların boşaltıldığı aktarıldı:

“Son gelen bilgilere göre koğuşları boşaltmak adına mahkumların ikna edildiği, koğuşların boşaltılmasının devam ettiği ve çok şükür ki herhangi bir can kaybının bulunmadığı şeklindedir. Batman M tipi Cezaevinde çıkan olaylarla ilgili olarak tarafımıza iletilen en son bilgiyi paylaşmak istiyoruz; Durumun tamamen kontrol altına alınmıştır, ölü ve yaralı mahkum bulunmamaktadır.” (DUVAR)

Editör: TE Bilisim