Erzurum’un Karayazı ilçesindeki Karşıyaka İlkokulu’nda görevli B.G.E, N.U, H., ve Berfu Katı, isimli öğretmenler, ilçenin girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Hûn bî xer hatin-Hoş geldiniz” tabelası önünde poz verdi. 

Tabelanın önünde duran öğretmenler, Kürtçe yazılı bölüm için, “Tabelanın diğer kısmında da ‘Hoş geldiniz’ yazıyor. Ama o kısma olan tepkimiz belli” diyerek el hareketi yapan öğretmenler, ırkçı ve nefret söylemi içeren fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.Sosyal medya üzerinden açıklama yapan öğretmenlerden Berfu Katı, doğum iznine ayrılacak ve dönem sonunda birlikte tayin talebinde bulunacakları için birlikte anı fotoğrafı çektiklerini belirterek, “Bu resimler toplu olarak incelendiğinde ve değerlendirildiğinde bu durum net olarak görülür. Paylaştığımız resimler arasında sadece birisi cımbızlanarak bağlamından kopartılıp asılsız bir şekilde ırkçılıkla suçlanmamızı kabul etmiyoruz ve şiddetle reddediyoruz” dedi.Oradaki ifadelerinin “Kürtçe ile ilgili olmadığını” belirten Katı, şunları yazdı:“Bu ülkede yaşayan, bu ülkenin vatandaşı olan birçok dil ve lehçe kullanan insanlar hepsi kardeştir, hepsi birdir, bunun başka bir ifadesi yoktur. Ancak bu paylaşımlardan sadece bir tanesi alınarak, provakatif eylemler ile bugüne kadar mesleğini layığıyla yapan, çocukları gönülden seven, yağadığımız bölgedeki çevre ve esnaf tarafından sevilen ve iyi geçinen insanlar olarak, ırkçılıkla suçlanmak bizleri hedef gösterip başka amaşlar için kullanmış, nefret ve kin söylemleri yapılmıştır.

Gizli sosyal medya hesaplarımızdan paylaştığımız fotoğraflarımızı izinsiz ve suçlayıcı şekilde paylaşan, bizleri iftira ile provakatif eylemler içinde hedef göstererek ölümle tehdit eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Editör: TE Bilisim