Erzurum’un Karayazı ilçesinde bulunan Karşıyaka İlkokulu’nda öğretmenlik yaptığı ifade edilen öğretmenlerin Kürtçe “Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz” yazan tabelanın önünde verdikleri iğrenç poz tepki çekti.

Yıllardır bölgede yer alan bir okulda öğretmenlik yaptığı ifade edilen öğretmenin, “Hoş geldiniz - Hûn bî xer hatin” yazan tabelaya dönük ırkçı söylemlerde bulunduğu bir görseli Instagram hesabından yayımladığı görüldü.

Kürtçeye ve Arapçaya dönük ırkçı söylemlerin yinelendiği atmosferde kimi ırkçı öğretmenler, Kürtçe tabelalara hakaret içerikli ifadelerle, “Tabelanın diğer kısmında daHoş geldiniz” yazıyor. Ama o kısma olan tepkimiz belli.” diyerek hakaret içerikli beden hareketi olan “orta parmak işareti” ile nefret kustu.

Özellikle Batı’da bir hakaret ve küfür biçimi olarak kullanılan “orta parmak işareti” ırkçı zihinlerin Kürtçeye dönük nefretlerini kustukları bir amaçla kullanıldı.  

7 yıldan uzun bir süredir Karayazı’da matematik öğretmenliği yapan ahlaksızlığını sergilemekten çekinmeyen öğretmenin “Hun Bixer Xatin” yazan ilçeye giriş tabelası önünde verdiği pozla eğitimci kimliğini sorgulattığı görülürken ırkçılığını fütursuzca sergilemesi yerel halkın tepkisini çekti.  

Sosyal medya hesapları üzerinden ırkçı paylaşımda bulunan öğretmenler Büşra Katı, Nagihan Ulutürk ve Büşra Gün Ergan’ın küfür olarak ifade edilen bir işaretle Kürtçeye dönük nefretlerini kusmaları sosyal medyada tepkilere neden olurken kamuoyu, öğretmenlerin bu tavırları nedeniyle soruşturulması gerektiğini ifade etti.  

Irkçı öğretmenler hakkında işlem yapılması çağrısında bulunulurken tabelanın Kürtçe kısmına ithafen uygunsuz fiziki hareketler yapan ve yöre halkının diline hakaret eden bu şahıslar hakkında Milli Eğitim Bakanlığının nasıl bir işlem yapacağı merak ediliyor. Irkçılık içeren nefret söylemleri hakkında yasal yaptırımların da ağırlaştırılması gerektiği ifade ediliyor.   Haksözhaber

Editör: TE Bilisim