İpekyolu İMKB Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen söyleşiye katılım sağlayan Silahtaroğlu Van Spor Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Avcı, liseli öğrenciler ile bir araya gelerek, düzenlenen programın önemine vurgu yaptı. Başarılı bir yaşam için tavsiyelerde bulunan Avcı, hayatın başlangıç noktasında alınacak doğru kararların ve beraberinde doğru bir rehberlik ile başarıya gidileceğini söyledi.

BAŞKAN AVCI’DAN LİSE ÖĞRENCİLERİNE ÖNEMLİ TAVSİYELER

Program’da konuşan Van Spor Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Avcı, “Yapılan bu program için çok sabırsızdım. Bugün buraya bir ilham, ışık olabilecek bir noktada davet edildim. Sizlerin heyecanı ile burada çok büyük bir ilham alacağım. Hayatın ilk başlangıç noktasını çok iyi bir şekilde aklınızda tutarsanız doğru bir rehber oluşturabilirsiniz. Bir çocuk için en zor olan şeylerden biri başarılı bir anne ve babanın çocuğu olmak. Birçok arkadaşın muhakkak gölgede kalabiliyor. Eğitimci bir ailenin de büyüdüm. Benimde büyük hayallerim vardı. Okul dönemimde neler yapabileceğim üzerine çalıştım. Bir alanda nasıl başarılı olurum nasıl işler çıkarabileceğim üzerine çalıştım. Bugün kentimizde bunun üstesinde gelemiyoruz. Özgüvenimizi her zaman çok diri tutmamız gerekiyor. Özgüvenimizi kaybetmediğimiz sürece dünyada yapmayacağımız hiçbir şey yoktur. Özgüvenimizi kıracak bazı noktalar olacaktır. Bunu düşünmeden çizdiğimiz yoldan devam etmeliyiz. Çocukluk dönemimde, okul dönemimde ve iş alanında hiçbir şekilde özgüvenimi kaybetmedim.” Şeklinde konuştu.

AVCI: YENİLİKÇİ VE VİZYONEL OLUNMALIDIR

Kendi yaşıtlarında örnek aldığını söyleyen Başkan Avcı, “ilk iş hayatına girdiğimde her zaman benden önce çalışmış kişiler yapmış olduğu girişimler, hataları, doğru şeyleri analiz edebilmektir. Bunun yanında çevrede olan insanların her zaman örnek olmalıdır. Bir işin kalbi muhakkak ki muhasebeden geçiyor. Parasal kısım çok önemlidir. Bir adım atığınız zaman nerede, ne zaman atığımızda önemlidir. Bu sizlere çok büyük bir etki sağlayacaktır. Her zaman klasik sistemde veya standart bir modelde çalışan iş yerleri hiçbir zaman doğru başarıyı elde etmemişlerdir. Yenilikçi, vizyonel yapılar düşünenler her zaman daha başarılı olmuşlardır.” Dedi.

“GÜNÜMÜZ TİCARETİ ÇOK DEĞİŞTİ”

Yenilikçi ve daha pratik bilgilerle yola çıkanların en iyi yerlere geldiğini dile getiren Avcı, “Türkiye’de 1990’a kadar standart bir sistem vardı. Bu konu her zaman büyük balık küçük balığı yerdi. Günümüze gelinen noktaya baktığımızda sistem çok değişti. Hızlı ve daha pratik olan kazanıyor. Küçük bir şirket kurulduğunda, büyük ve köklü şirketlere karşı işler yapabiliyorlar. Dünyada, ülkemizde bunun sayısız örnekleri vardır. Bundan sonraki hayatınızda üniversiteye gideceksiniz. Okul hayatınız bitecek ve gerçek hayat ondan sonra başlayacaktır.” İfadelerini kullandı.

“TİCARET ALANINDA HER ZAMAN BAŞARI OLABİLİRİZ”

Hayata atıldıktan sonra birçok zorlukla karşılaşacağını söyleyen Avcı, “Hepiniz okul hayatından sonra bir yerlere geleceksiniz. Kiminiz memur, iş yeri sahibi olarak ticaretin bir alanında olacaksınız. Ticari olarak her zaman başarılı olabilirsiniz. Bundan dolayı her zaman ticari alanda çok dikkatli ve özgüvenli olmalıdır. Ticaret alanı denildiğinde aklımıza sadece para kazanmak gelmesin. Saygınlığımızı kaybetmemeliyiz. Sosyal alanda aktif olmalısınız. Daha dikkatli olmalısınız.” Sehrivan

 

Editör: TE Bilisim