Van'da yaşayan vatandaşlar, İstanbul’da doğal gaza yapılan indirimin tüm Türkiye'de geçerli olmasını istediler. Vatandaş Ali Gür: "Doğalgaz zamları maalesef halkımızın düşmanı oldu. İstanbul’da yüzde 12 indirime geçti Van için niye indirime geçmiyor. Van’ın ki de halktır. İstanbul’a has bir indirim olmamalıydı" dedi.

İSHAK KARA

Van'da yaşayan vatandaşlar, İstanbul’da doğal gaza yapılan indirimin tüm Türkiye'de geçerli olmasını istediler. Van'da yaşayan Ali Gür: "Doğalgaz zamları maalesef halkımızın düşmanı oldu. İstanbul’da yüzde 12 indirime geçti Van için niye indirime geçmiyor. Van’ın ki de halktır. İstanbul’a has bir indirim olmamalıydı" dedi.

Ali Gür şunları söyledi:

“Çok üzülerek söylüyorum doğal gaz zamları maalesef halkımızın düşmanı oldu. İstanbul’da yüzde 12 indirime geçti Van için niye indirime geçmiyor. Van’ın ki de halktır. İstanbul’a has bir indirim olmamalıydı. Türkiye geneli bu indirim yapılmalıydı. Geçen sene 300 TL ödediğim doğal gaz faturası şimdilerde 2 bin 500 lira olmuş. Fatura indirimini Van için de bekliyoruz."

Bir başka vatandaş Sadullah Besi, “Bu zamlar Artık yüzde ile hesaplanmaz kat kat olmuş, en az 4-5 kat olmuş zamlar. Bu zamları karşılayacak ödeyecek halimiz yok ki ödeyemiyoruz. Geceleri battaniyelerle ısınmaya çalışıyoruz. Ocak yakıp yemek yapamıyoruz, Allah yardımcımız olsun. Van’a indirim gelmedi. İstanbul’un özelliği var. Erdoğan ilk seçimlerde İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder dedi. İstanbul’a indirim ile yağcılık yapıyorlar. Halkı o şekilde kandırmaya çalışıyorlar. Van’a indirim gelmiş gelmemiş çok umurlarında değil. İstanbul’u kandırmaya çalıştıkları için indirim yaptılar. Türkiye yalnız İstanbul’dan ibaret değil ki Türkiye’deki 81 ilden bir tanesidir İstanbul, Halkı nasıl kandırırız seçimi nasıl alırız hesapları yapıyorlar" dedi.

Van'da yaşayan Halis Borazan, ”Zamlar çok fazla yüksek, biz emekliyi aşıyor. Ödemekte güçlük çekiyoruz. İstanbul’a yapılan indirimi ise kazanmak için yapılan bir hamle olarak görüyorum" diye konuştu.

Vatandaş İsa Zerek, “İndirim Van’da ve bölgede de yapılsın neden yapılmasın doğal gaz indirimi olsa iyi olur. İstanbul özel değil bizde vatandaşız” dedi.

Sinan isimli Yurttaş ise, “ Doğal gaz zammı bu dönem çok yükseldi. Daha önce bize gelen fatura 300 – 600 iken son gelen fatura bin 800 TL, bu faturayı ben nasıl ödeyeyim. Cok iyi bir haksızlıktır. Niye biz üvey çocuk muyuz? Batıda uygulanan indirim neden Doğu’da uygulanmıyor. Doğuda kış ayları daha çetin ve daha uzun sürüyor. Niye biz vatandaş değilmiyiz. Bu büyük bir haksızlıktır” diye konuştu.

Yahya Ertaş, “Doğalgaz zammıyla ilgili Devlet gelsin bizi soysun kıyafetlerimizi alsın çünkü bir tek onlar kalmış onları da bu zamlarla sobaya atacağız. Zamlardan dolayı sobalı eve taşındık. Bütün doğal kaynaklar bizde maalesef biz faydalanamıyoruz. Elektrik, Doğalgaz ve özellikle petrol daha çok doğuda bulunuyor. Ama Dünya’nın en pahalı akaryakıtı ve doğal ürünleri bizde maalesef” diye belirtti.

Esnaf Muhammed Can Uyar, “Ben artık zamlara şaşmıyorum. Esnaf olduğumuz için bunun ceremesini çok çekiyoruz. Allah yardımcımız olsun. Yüzde 300’lük bir zam var. Artık bir anlam veremiyoruz. Doğal gaz zamları ile ilgili yorum yapamıyoruz sonumuz hayr olur inşallah. İstanbul’da yapılan indirim bölgede ve Van’da yapılmaması büyük bir haksızlıktır. Yıllardır yapılan bir şey bunun önüne geçilmelidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi