VanHaber - Van’ın geleceği olan köy çocuklarına 10 bin kitap İstanbul’dan Van’a yola çıktı

Bir süre önce köy çocukları için kampanya başlatan Van Feqîye Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği kampanyasında sona erdi

20 köye 10 günde 10 bin kitap kampanyası

Van Feqîye Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Takıs köy okullarında ki kitap eksikliğine dikkat çekerek kitap kampanyalarının sürekli yapılacağını ve eksikliklerin giderileceğini belirterek Köy de okuyan çocuklar için kışlık giysi desteğinin de yapılacağını vatandaşlardan bu anlamda destek isteyerek kampanyayı dile getirdi.

Çocuklarımızı karanlıkta bırakmayalım. İmkanı olmayan her çocuğun yoluna gelin biz ışık olalım. “20 KÖYE 10 GÜNDE 10.000 KİTAP” dedik ve çocuklarımız için bir kampanya başlattık. Kampanyamız aracılığıyla topladığımız 10 bin kitabı bugün Van’a gönderdik.

VANFED : Emeği Geçenlere Teşekkürler

Van Dernekler Federasyonu sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Van Faqiye Teyran Kültür Derneğinin düzenlemiş olduğu  20 Köye 10.000 Kitap kampanyasına Van Dernekler Federasyonu ( #VANFED ) olarak #Geleceğimiz olan çocuklara 1000 Kitap gönderdik”

Kitapsız yaşamak kör sağır dilsiz yaşamaktır.

Açıklamanın Devamında, “Kitaptan  daha iyi bir arkadaş yoktur zaman zaman insana dert ortaklığı eder insanin gönlünü acar yüreğine su  serper.Gönlünün her muradına onunla erişirsin böylesine güzel bir dost görülmemiştir ne incitir ne incinir” denildi.

Son olarak ise Katkı sunanlara değinen VANFED “Yasin Aydın ve Eyüp Van Kahvaltı sahibi Mehmet Zeki Aygün, VANFED Yönetim Kurulu üyelerine  ve ulaşımda katkı sağlayan VANGÖLÜ Turizm firmasi Yönetim Kurulu Baskani Sertaş Kartal'a  teşekkür edildi.  Sevgili çocuklar gözlerinizden öpüyorum” denildi.



Editör: TE Bilisim