Yurdun farklı yerlerinde muhtarlık seçimlerinde çıkan olaylarda 8 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinin Yuvacalı köyünde Çelik ve Sinka aileleri arasında, muhtarlık seçimi nedeniyle başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

Silahların kullanıldığı kavgada 4 kişi yaralandı. Yakınları tarafından Hilvan Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan Bedirhan, Ertem, Semih ve Davut Çelik ile Suphi ve Orhan Tanık, tedavi gördükleri Balıklıgöl Devlet Hastanesi ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Olayda yaralanan 3 kişinin tedavileri sürüyor. Hayatını kaybedenlerden Ethem Çelik'in muhtar adayı olduğu öğrenildi.



 

BİRİ POLİS 3 YARALI

Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesi 100. Yıl İlkokulunda, akraba oldukları öğrenilen muhtar adayları İsmail Ç. ile Şükrü P. arasında başlayan sözlü tartışma, yakınlarının katılımıyla bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olayda, kavgaya müdahale eden bir polis memuru ile 3 kişi bıçakla yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis, kavgaya karışan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Birecik ilçesine bağlı Çiftlik köyünde ise muhtar adayları arasında çıkan sözlü tartışma silahlarında kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olayda yaralanan 6 kişi, Birecik Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Köyde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, kavgaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.


 

HATAY

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, muhtar adayları arasında çıkan kavgada ise biri kadın 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

İlçeye bağlı Gölbaşı köyündeki İskan İlkokulu bahçesinde, muhtar adayları arasında oy verme sırası nedeniyle tartışma Polobet çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tarafların yakınları da kavgaya katıldı.

Silahların kullanıldığı kavgada Ayşe Y. ve İsmail B. hayatını kaybetti, biri ağır 9 kişi yaralandı. Yaralılar, Antakya ve Kırıkhan'daki hastanelerde tedavi altına alındı.


 

YOZGAT

Yozgat'ta da muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında kavga çıktı, 3 kişi yaralandı.

Yozgat'ın merkeze bağlı Türkmensarılar köyünde muhtar adayları Hasan Duyar ile Mehmet Özipek'in yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi nedeniyle 3 kişi kafalarına aldığı taş ve sopa darbeleriyle yaralandı.

Kavga sırasında yaralanan Selami (38), Adem (46) ve Hanifi Avcı (27) ambulansla Yozgat Devlet Hastanesine kaldırıldı.


 

ERZURUM

Aziziye ilçesinde iki muhtar adayının yakınlarının karıştığı kavgada 6 kişi yaralandı.

İlçeye yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Ömertepe Mahallesi'nde, oy kullanımı sırasında muhtar adayları Dursun Güneş ile Rafet Zengin arasında tartışma çıktı. Oy yüzünden tartışan iki muhtar adayının yakınları da olaya karışınca taraflar birbirlerine sopalarla saldırdı. Olayın bildirilmesi üzerine mahalleye çok sayıda çevik kuvvet ve ambulans gönderildi.

Kavgada muhtar adaylarının yakınlarından 6 kişi yaralandı. Yaralılardan 3'ü ambulansla diğerleri ise kendi imkanlarıyla kentteki hastanelere kaldırıldı.


 

RİZE

Rize'de çıkan tartışmaya müdahale eden jandarma uzman çavuş, bacağına mermi isabet etmesi sonucu yaralandı.

Merkeze bağlı Küçükçayır köyünde, Küçükçayır İlkokulu yakınlarında Ş.G. ile Ali T. arasında çıkan tartışma, büyüyerek kavgaya dönüştü. Yerel seçim dolayısıyla okul çevresinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, kavgayı görünce olay yerine giderek tarafları ayırmaya çalıştı.

Bu sırada Ş.G, tabancayla Ali T'ye ateş etti. Bacağına mermi isabet eden jandarma uzman çavuş Korhan Soylu yaralandı. Soylu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayın ardından minibüsle kaçan Ş.G, jandarma ekiplerince yakalandı.

Ş.G. ile Ali T'nin köyde farklı muhtar adaylarını destekledikleri ve bu konuda daha önce tartıştıkları öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.


 

GAZİANTEP

Gaziantep'in Nizip ilçesinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi adayı ile 3 yakını, bir okulda çıkan tartışmada yaralandı.

Editör: TE Bilisim