Türkiye'nin Orta Doğu'ya açılan kapısı olan Kapıköy Sınır Kapısı, Van için de hem turizm hem ticaret anlamında önemli bir merkez.

2020 yılının Mart ayından Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye sınır kapısını kapattı. 2021 Mayıs ayında yeniden Türkiye tarafından kapı hizmete açılsada İran tarafı kapıyı açmadı. İran'daki seçimler ve Türkiye'nin kişisel kararları göz önüne alınarak kapının açılmadığı uzun süre konuşuldu. 

 İran'ın kapı konusunda var olan tavrı geçtiğimiz haftalarda değişti. Kentte düzenlenen "Solarvan Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı & İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarı"na katılan İranlı milletvekilleri müjdeli haberi verdi.

İranlı Milletvekili ve İran-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Adil Necefzade, "Maalesef son yıllarda COVİD-19 pandemisi nedeniyle iki ülkenin ilişkilerinde bir durgunluk söz konusuydu. Ama çok şükür son toplantıda Türkiye meclis Başkanı ve İran İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanlarının yaptığı toplantılara dayanarak bugün Kapıköy, Gürbulak ve Esendere Sınır kapısının açıldığının müjdesini vermek istiyorum." diyerek, Vanlıları sevindirdmişti.

Türkiye ile İran arasındaki önemli kapılardan olan ve kısa sıra önce yolcu geçişlerine açılan Razi Sınır Kapısının ikinci bir duyuruya kadar yolcu geçişine kapatıldığı iddia edildi. İran İslam Cumhuriyeti tarafından Razi Sınır Kapısına asılan pankartta, ikinci bir duyuruya kadar yolcu geçişine kapatıldığı belirtildi.

Kapının kapatıldığına dair iddiayı sosyal medya hesabında paylaşan Profesyonel Turist Rehberi Murat Beyaz, şu ifadelere yer verdi, “Kapıköy Sınır Kapısının karşı tarafı olan Razi Sınır Kapısı ikinci bir duyuruya kadar İran İslam cumhuriyeti tarafından yolcu geçişine kapatıldı. Sana gülmek haram oldu sevgili Van"

Turizmci Reşat Yeşilağaç ta sosyal medya hesabından yaşanan olumsuz gelişmeye tepki göstererek, "Kapıköy Sınır Kapısında neler oluyor..!!" dedi.

Editör: TE Bilisim