VanHaber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van ekonomisinin pandemiden zarar görmesi nedeniyle Türkiye ile İran sınırındaki 3 sınır kapısının 17 Mayıs'tan sonra açılması talimatı verdiği belirtildi.

Koronavirüs pandemisi sağlıktan ekonomiye birçok alanı olumsuz etkiledi. Bunun başında da ekonomi geliyor. Türkiye-İran arasındaki sınır kapılarının kapatılmasıyla İranlı turistlerin gelmemesi üzerine Van ekonomisinin kötü etkilendiği belirtildi.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi yazısında Van ekonomisinin kaybının 1 milyar dolar olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mayıs'tan sonra Türkiye ile İran arasında bulunan 3 sınır kapısının açılması talimatı verdiğini aktardı

Kapıköy açılırsa, İran Razi Kapısı açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 Mayıs sonrası Türkiye-İran Sınır Kapıları açılacak müjdesinin ardından gözler İran'a döndü. Peki, Kapıköy Sınır Kapısı açıldığı da, karşıda İran Razi Kapısı açılacak mı?

Yapılan haberlerin ardında başta Van Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere kent dinamikleri ve yaşayanları kapının açılacak müjdesini sevinçle karşıladı. Ancak, hem haberin hem de sevincin ardından gözler İran'a döndü. 17 Mayıs sonrası Kapıköy Sınır Kapısı açılması durumunda, İran İslam Cumhuriyet'inin Razi Kapısı dediği taraf açılacak mı?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mayıs sonrası Türkiye-İran Sınır Kapıları açılacak müjdesi kentte yeni bir hava estirdi.

Akıllardaki tek soru işareti olan Razi Kapısı'nın açılıp açılmayacağı devam eden çalışmalara bağlı. Kapıköy kapandıktan sonra çalışmalara başlayan İran tarafında, çalışmaların 17 Mayıs ve sonrasına yetişip yetişmeyeceği merak konusu olmuş durumda. Son günlerde çalışmaların halen devam ettiği ve bitip bitmeyeceği akıllarda soru işareti durumunda.

Ayrıca İran hükümetinin yine karayolu ile yurt dışı harçlarına zam yaptığı da gelen bilgiler arasında. guncelvan

Editör: TE Bilisim