Vanspor'un mevcut durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vanspor FK Teknik Direktörü Turgay Karatekin, “Yaklaşık 22 gündür görevdeyiz. Yönetim kurulumuz Sayın Mehmet Avcı tarafından görüşme sağlandı ve Vanspor ’da görev almamız adına teklif geldi. Bu teklifi değerlendirerek karşılıklı anlaşarak göreve başladık.

Soma spor maçına giderken aynı gün sağlık raporumuzun çıkması ve lisansımın yetiştirilmesi için antrenmana bile katılamadan lisansımızı yetiştirerek Soma spor deplasmanına hareket ettik. İstediğimiz sonuç olmadı, maalesef mağlup olarak orada ayrıldık. Oradan Antalya kampına katıldık. Antalya’da 2 günlük antrenman bize çok iyi geldi. Sporcularla bir araya gelip onlardan neler istediğimizi, bizim onlara neler vereceğimizi anlattık. Hatalarımızı gidermek, daha çok pozisyon üretmek, rakibe daha az pozisyon vermek, daha hırslı kazanabilmenin yollarını arıyoruz. Bu süreçte, bu yoğun tempo içerisinde bazı arkadaşlarımızın kısıtlı kadrodaki bazı oyuncularımıza yük binmiştir.

Dolayısıyla bu arkadaşlarımızda bizim için önemli oyunculardır. Özellikle Antalya’da ki kamp süresinde takımımız oyuncular üzerinde performans yetersizliğinden dolayı yönetim kurulumuzun benden rapor doğrultusunda ben bütün oyuncular için bir rapor hazırladım” Dedi.

VAN SPOR’UN ADINA LAYIK BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ

Van Spor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Turgay Karatekin, “Sezon başında geç transferler yapıldı. Yapılan transferleri takip ettiğimiz kadar ile fiziksel anlamada sadece kondisyona dayalı bir çalışma yapılmış, Lige yetiştirilmeye çalışılmıştır. Transferlerde aynı mevkide benzer oyuncu alınması ve geç katılan arkadaşlarla birlikte bir süreç başlatılmıştır. İlk 8 haftalık bir çıkış var ama bu çıkışta şuan ki sıralamaya baktığımızda oynamış oldukları ve galip geldikleri takımların zaten sıralamada durumu bellidir. Dolaysıyla orada bir başarı yakalanmıştır. Bu başarının devamında güçlü ekipler bize karşı ya da şampiyonluğa oynayan takımlara karşı bir direnç göstermesi Afyon ile beraber başlamış Sakarya ile beraber biraz bir süreç geçirmiş. Daha sonrasında Sivas maçı ile ciddi bir periyot başlamış ve bu periyottan sonra Bayburt ve Bodrum ile takımımızın genel anlamda ciddi rakiplere karşı direnç kaybetmiştir. Sporcular üzerindeki başarıdan sonra gelen baskının ve o baskıya yanıt veremeyen bir takımın içerde de yaşamış sorunlar ve bu sorunlarla birlikte bir takımın dışına çıkılmış ve farklı konular çocukların kafasında başlamış, bu gidişattan kötü etkilenmiştir. Bizde bunu toparlamaya çalışıyoruz. Bizim buradaki amacımız elimizdeki mevcut kadro ile en iyi şekilde değerlendirip ismine layık olarak devrenin son maçlarını oynayacağız” Şeklinde konuştu.

KAPANAN BİR TAKIM KURMAYACAĞIZ

Biz geldikten sonraki süreçte oyundaki anlayışımızı değiştirip kapanan bir takım olamayacağını söyleyen, Teknik Direktör Karatekin, “Van sporun daha önce oynadığı oyun tarzı kapanan ve kontra atakla hücuma çıkan bir oyun anlayışı oluşmuştur. Dolaysıyla tamamen belli oyuncular üzerinde yükleme yapılmış, geri kalan oyuncular için hazırlanmamıştır. Kampa dahil edilmemiş oyuncular antrenmanlara çıkarmadan hazırlık yapılmamıştır. Bundan dolayı hem onların performansı düşmüş, hem de oynayan oyumcularımızın üzerinde büyük bir baskı oluşmuştur. 16 maç oynayan oyuncularımız var. Bunları bazen dinlendirmek ve tekrar kendini toparlaması gerektiğini yada performans düşüklüğünden oynattığın zaman o oyuncuda kaybedebiliyoruz. Böyle bir süreçte sonra rakip güçlü olunca sizi gerçek gücünüz ortaya çıkar. Oyun anlayışı olarak onlara bir direnç, onlara tempoda bir cevap vermeniz gerekiyor. Biz geldikten sonraki süreçte oyundaki anlayışımızı değiştirip kapanan bir takım olamayacağız. Bizim burada avantajlı ve dezavantajlı bölgelerimiz vardır. Burada en iyi mevkilere olan oyuncuları değerlendirip rakip takıma karşı gerekli hücuma geçeğiz” İfadelerini kullandı.

TEKNİK EKİP HİÇBİR ZAMAN PARAYI DÜŞÜNMEDİ

Devre arası gerekli transferleri yapacaklarını dile getiren Karetekin, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu takım kurulurken hedef sadece ligde kalmaktı. Yapılan bu açıklamalardan sonra çıkılan maçlarda elde edinilen başarıdan sonra bu söylemler değişti. Dolaysıyla sezon başı oluşturan bu kadro ve sonraki süreçte kötü gidişatın, insanlar şampiyonluk hesapları yapmaya başladılar, ama gerçekçi olmamız lazım ki bizim kadromuz sezon başında ne bu düzende oluşturuldu nede böyle bir çalışma zemini bulabildiler. Yönetimin benden istediği Van sporun kurumsallaşma adına hareket ettiğimiz süreçte teknik anlamda burada kendi alanımızda bizde bir kurumsal anlaşma içerisine girdik. Bundan dolayı bir antrenörün teknik adamı geldikten sonra iki yardımcı ve kaleci antrenörünün böyle başlaması bizi onur’e etmiştir. Bu ekip hiçbir zaman parayı düşünmeden 4 kişinin alacağı ücretten 7 kişi çalışır durumdayız. Kuruduğumuz çalışma arkadaşlarımızla en iyi oyuncuyu transfer edip devre arası Van spora getirip yolumuza devam edeceğiz”. Şehrivan
 
 

Editör: TE Bilisim