Sarallar grubuna yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Erdal Acar hakkında Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya bir paylaşımda bulundu.

Sanatçı Ahmet Kaya, 23 yıl önce, Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde Kürtçe şarkı açıklaması nedeniyle saldırıya uğramış ve daha sonra Türkiye'ye terk etmek zorunda kalmıştı. Bu olayın ardından Ahmet Kaya Fransa'ya gitmiş ve 1 yıl sonra, 6 Kasım 2000 tarihinin sabahında geçirdiği kalp krizi sonucu Paris'te hayatını kaybetmişti.

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği gecesinden bir fotoğraf paylaşarak Erdal Acar, hakkında yorumda bulundu.

Kaya, 23 yıl önceki fotoğrafı paylaşarak Sarallar grubuna yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Erdal Acar için, "Hafıza silinmez" ifadelerini kullandı.

Gülten Kaya, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"1999 MGD gecesi ve Ahmet Kaya'ya parmak sallayan bir vatanperver (!) daha; Erdal Acar! "Suç, yağma" vb nedenlerle tutuklanmış. Bir kez daha 'hafıza silinmez' diyeyim!"

ÇATAL FIRLATMIŞTI

Ünlü şarkıcı Ahmet Kaya, 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği ödül töreninde "Kürtçe kaset çıkaracağım" dediği için bir grup tarafından protesto edilmiş, üzerine çatal fırlatılmıştı. Kaya'ya o gece çatal fırlatan kişinin Erdal Acar olduğu açıklanmıştı. Atılan çatallardan bir tanesi Gülten Kaya'nın alnına isabet etmişti.

Sarallar operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında bulunan iş insanı Erdal Acar'ın da aralarında bulunduğu 40 şüpheli 'suç örgütü kurma' ve 'yağma' suçlarından tutuklandı. (Kısa Dalga)

Editör: TE Bilisim