VanEkspres - CHP Van il başkanı KURUKCU: Van,Diyarbakır ve  Mardin Büyükşehir Belediyelerinin seçilmiş başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanması, halkın iradesine yapılan bir darbedir.

Seçileli henüz 5 ay bile olmayan belediye başkanları eğer suçluysa, seçime girmelerine nasıl izin verdiniz ve eğer suçluysa yargılanmaları gerekirdi. Bu demek oluyor ki bu ülkede herkes aday olabilir fakat sandıktan çıkan herkes kazanamaz. Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Öztrak’ın da ifade ettiği gibi “bugün, Milletin iradesine ve sandığın namusuna yeni bir saray darbesi yapıldı”.

Demokrasinin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü ve seçme-seçilme hakkı bu kararla bir kez daha açıkça yok sayılmıştır. Demokrasilerde kural son derece açıktır. Seçimle gelen, seçimle gider. Bugün sandığa ve seçmen iradesine sahip çıkmak, demokrasimize sahip çıkmaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurumsal kimlikleri, siyasi anlayışı, dünya görüşü ne olursa olsun, partilerin ve onlara oy verenlerin hukukuna sahip çıkmayı demokrasiye sahip çıkmak olarak görür. Halkın seçtiği belediye başkanlarını, hiçbir hukuksal dayanağı olmadan, iddialarla görevden almak yanlıştır.  Yerlerine ise kayyum atamak halkın iradesine ipotek koymaktır. CHP Van il teşkilatı olarak Hak, Hukuk ve Adalet diyerek siddetle kınıyoruz...

Editör: TE Bilisim