CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hayat pahalılığının kış aylarında daha da artacağını söyledi. "Hükümeti yöneten, hükümete şöyle veya böyle talimat veren yeraltı dünyasıdır" diyen Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın Ankara'dan İstanbul'a taşınmasına izin vermeyeceklerini ve inşa edilen binayı yurt yapacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun CHP'nin Meclis grubu toplantısındaki açıklamaları şöyle:

İLK ÇIKARTACAĞIMIZ KANUN SİYASİ AHLAK KANUNU: Yeni bir yasama dönemine başlıyoruz. Öncelikle hayırlı olmasını dileriz. Parlamentonun Milli Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği çabayı göstermesini isteriz. TBMM'de görev alan milletvekillerinin birilerinin değil milletin vekili olmasını isteriz. Milletvekilleri iradesini saraya veya belli bir kişiye teslim etmişse onlardan milletin vekili olamaz. Milletvekili milletin vekili olmalı, ahlaklı olmalı, TBMM'de ihale takipçisi milletvekili olamamalı. İnşallah iktidar olacağız ilk çıkartacağımız kanun siyasi ahlak kanunu.

'YENİ HAKLARA, YENİ ÖZGÜRLÜKLERE KAVUŞACAKSINIZ'

HİBİR KAZANIM ELLERİNİZDEN ALINMAYACAK: Düşüncelerinden inancından kimliğinden ötürü hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız, halkın partisi olacağız.  Zaman zaman soruyorlar acaba CHP iktidar olduğunda elde ettiğimiz kazanımlar ellerimizden alınır mı diye. Hiçbir kazanım ellerinizden alınmadığı gibi yeni kazanımlara sahip olacaksınız iktidarımızda. İnşallah iktidar olacağız göreceksiniz en özgür şekilde bizi eleştireceksiniz. Sabahın köründe polis gelip kapınızı vurmayacak, neden eleştirdin diye. Biz ders çıkaracağız çünkü her eleştirinin kendine göre haklı bir yanı olabilir. Siyasetçinin alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı vardır. Yeni haklara, yeni özgürlüklere kavuşacaksınız. En önemlisi aradığınız adaleti getireceğiz. 

'O BİNAYI ÖĞRENCİ YURDU YAPACAĞIZ'

MERKEZ BANKASI ANKARA'DA KALACAK: Hala yurt sorununu çözememişseniz bir sorun var demektir. Bunların düşünceleri çok farklı. Halkın sorunlarını çözmek gibi bir düşünceleri yok. Ankara'nın içini boşaltıyorlar. Şimdiden parça parça Merkez Bankası'nı İstanbul'a nasıl taşıyacağız. Tefeciler Londra'da olmasın da o binada olsun. Allah inandırsın o binayı öğrenci yurdu yapacağız Merkez Bankası Ankara'da kalacak.

'VERGİ CENNETİNE PARALAR GÖNDERİLMİŞ'

PANDORE PAPERS BELGELERİ: Devleti yönetenler topluma örnek olmak zorundadır. Bugünlerde gene gazetelerde var vergi cennetlerine paralar gönderilmiş. Niye para gönderilir oradan Türkiye'ye neden para gelir? Vergi ödememek için. Siz devleti yöneteceksiniz sizin aileniz Man Adası'nda şirketler kuracak ve siz vergi ödemeyeceksiniz. Bana söyler mi acaba AK Parti'ye MHP'ye oy veren kardeşlerim bana şunu söyle mi? Devleti yöneten yöneten bir kişi vergi cennetlerinde şirket kurar vergi de vermez der misiniz? Bu adalet mi? Adalettir derseniz açlık sefalet devam edecek. Oturup düşünmemiz gerekecek. Bu memleket sadece benim memleketim değil.

'TÜRKİYE'Yİ KOCAMAN BİR ÇAMAŞIRHANEYE DÖNDÜRDÜNÜZ'

Türkiye’yi kocaman bir çamaşırhaneye döndürdünüz. İnsan kaçakçılığı, fuhuş paralarının meşrulaştırıldığı bir Türkiye! Siz kabul ediyor musunuz böyle bir Türkiye?

ERDOĞAN'A: SEN BİR AYI 2825 TL İLE GEÇİR BAKALIM

BİN KÜSÜR LİRA ÖDÜYOR, FİYATLAR UYGUNMUŞ DİYOR: Kara kış geliyor kara kış ekonomisi yaşayacağız. İnsanlar faturalarını ödeyemiyorlar. Daha henüz siz baharınızı yaşıyorsunuz daha zamlar gelmedi kara kışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisini milleti nasıl perişan ettiğini. Yağmur gibi zamlar gelecek. Bu zamlara karşı kim duracak? Onurumuzla duracağız ve mücadelesini vereceğiz.

Sen acaba ayda asgari ücret alan bir kişinin nasıl geçindiğiniz biliyor musun? 2825 lira! E sen oturup bir ayı 2825 lira ile geçir bakalım. 2825 lira asgari ücret veriyorsunuz ayrıca vergi ödüyor bu kişi ve Erdoğan sözde markete gidiyor bin küsür lira ödüyor fiyatlar gayet uygunmuş diyor. Milleti mi kandırıyorsun ya! Sen fiyatların ne olduğunu; Türkiye'yi nereden nereye getirdiniz bilmiyor musun?

LONDRA'DAKİ TEFECİLERE ÖDÜYOR: Senin mutfağını bu hale getirdiler ve sen bütün bu sıkıntılara rağmen devlete vergi ödüyorsun onlar da bunu toplayıp Londra’daki tefecilere ödüyor. Borçlandılar değil mi yurt dışında? Elin oğlu eksi faizle borçlanıyor biz çok yüksek faizle borçlanıyoruz. Dolar-avro yükseldi ne oldu? 2021’in ilk altı alında 231 milyar lira borcumuz arttı. Yeni borç yaptık 60 milyar lira, 260 milyar lira artan borcun 171 milyar lirası kur farkından geliyor. Dolar arttı hepimizin borcu arttı. Kim ödeyecek bunu? Çeteler mi ödeyecek. Man Adası’nda milyar dolarlık şirketlere para yatırıp oradan Türkiye’ye getirenler mi ödeyecek? Hayır bu milletin fakiri fukarası ödeyecek. Bütün vatandaşların Türkiye’yi bu hale getirenden demokratik yollardan hesap sorması gerekiyor.

'DEVLETİN BÜROKRAT KADEMELERİNDEKİ BÜTÜN HIRSIZLARI TEMİZLEYECEĞİM'

YOLSUZLUK KOMİSYONU KURACAĞIZ: AK Parti 2002'de meclise geldiğinde ne yaptı yolsuzları araştırma komisyonu kurdu değil mi evet inşallah aynı şeyi yapacağız yolsuzlukları araştırma komisyonu kuracağı. Bütün uzmanları çağıracağız. Denetim elemanlarını çağıracağız. Geçmişte ne yaptılarsa yanışını yapacağız. Farklı bir şey yaparsak diyecekler ki bunlar intikam alıyor. Hayır devlet intikam duygusuyla yönetilmez Ama birisi devleti soyuyorsa kusura bakmasınlar onun da hesabını sormamız gerekiyor. Devletin bürokratik kademelerinden bütün hırsızları temizleyeceğim. Söz veriyorum.

'MADEM GİDİYORUZ, NE GÖTÜRSEK KARDIR DİYORLAR'

SARAYDAN TALİMAT ALAN SAVCILAR, GELECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜN: Bunlar da artık anladılar gidiyorlar. Madem gidiyoruz giderken ne götürürsek kârdır diyorlar. Devletin harim-i ismetine el uzatmaktan çekinmiyorlar. Madem gidiyoruz o zaman vurgunu vurup öyle gidelim. En küçüğünden en büyüğüne kadar çalışan mantık budur. Yoksa baronlara savaş açarlardı. Baronlara dokunamıyorlar bile. Hapisteki adamı serbest bırakıyorlar. Eğer bir uyuşturucu baronu bir siyasetçiyi parayla satın alıyorsa onun bu memlekete vereceği ne fayda var? Bunu bir tarafa yazalım. Bu mücadeleyi dostlarımızla beraber yapacağız. Ahlaklı, düzgün bir sayfayı açacağız. Bunu yaptığımız zaman Türkiye’ye en büyük hizmeti yapmış olacağız. Saraydan talimat alıp ona göre karar veren ona göre dava açan savcılara da sesleniyorum siz de kendi geleceğinizi düşünün. Adaleti yerine getirmek saraydan talimat almakla olmaz. Siz adaleti değil adaletsizlik dağıtıyorsunuz. Eğer biz bunları düzeltemezsek o zaman niye siyaset yapıyoruz?

SBK'YI KİM TUTUKLADI, KİM SERBEST BIRAKTI?: Yürekli bir gazeteci arkadaşımız yazıyor yeniden yakalanıyor. Kim bu adamı serbest bıraktı? Kaç para adlı da serbest bıraktı? Ve Erdoğan tüm bunların karşısında neden susuyor? Bu adamı kim serbest bıraktı kim talimat verdi. Sezgin Baran Korkmaz'ı önce kim tutukladı, sonra kim serbest bırakıldı. Kararı alan insanlardan birini getirdin Adalet Bakanlığı’na başkan yardımcısı yaptın birini getirdin, AYM’ye e yaptın. Ben bunları unutacak mıyım? Asla unutmam. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa, ne olursa olsun haksızlık karşısında susmayacağım.

'SEN RÜŞVET ALANLARI KORUMUYOR MUSUN?'

İÇİŞLERİ BAKANI RÜŞVETİ KORUYORSA TEMİZ ADAM DEĞİLDİR: Emniyet teşkilatın ısıcak siyasetin dışında tutacağız. siyaset müdahale etmesin kuş uçmaz. 12 saat mesaide çalıştırıyorsun. (İçişleri Bakanı Soylu’nun “Hangi meslek grubu bir çalışıyorsa güvenlikle ilgili meslek grupları onun 24 katı çalışmak zorundadır. Polislik maaş mesleği değildir” sözlerini hatırlatarak) Sayın bakan senin orada bir dakika dahi durman bile ayıptır. Sen rüşvet alanları korumuyor musun? 10 bin dolar rüşvet alıyor diye çıkıp konuştun. Savcılığa suç duyurusunda niye bulunmadın? Bir İçişleri Bakanı rüşveti koruyorsa temiz adam değildir. Rüşvetçiyi koruyorsa temiz adam değildir. Ne demek 24 saat çalışacak! Polise müdahale etmeyin 24 değil 48 saat de çalışır."

Editör: TE Bilisim