Kürt sanatçıların konserlerinin iptal edilme kararlarının ardından Bitlis’te de Kürtçe konsere yasak geldi. Bitlis Eren Üniversitesi’nin düzenleyeceği Bahar Şenliği programında Kürtçe şarkılar seslendirecek olan Stêrka Karwan müzik grubunun konseri iptal edildi. Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, Stêrka Karwan müzik grubunun konseri için hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal kararı alındı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Bitlis Şubeler Platformu, karara tepki gösterdi.

KESK açıklamasında, “Bitlis Eren Üniversitesi’nde yapılması planlanan Bahar Şenliği’nde Stêrka Karwan müzik grubu konseri programdan çıkarılarak hiçbir gerekçe gösterilmeksizin iptal edilmiştir. Stêrka Karwan müzik grubu hem ilimizde hem bölgede hem de evrensel müzik dinleyenler tarafından beğenilen, çokça dinlenen ve takdir edilen yerel bir gruptur. Bitlis Üniversitesi’ndeki gençlerle buluşmasını engelleyen anlayışı kınıyoruz” denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Kadim kültürümüze binlerce yıldır yaşayan dilimize saldıranlar tarih önünde hesap vermeye mahkumdur! Stêrka Karwan Müzik grubu ile dayanışıyor. Yasaklara ve engellere karşı tüm müzik severlerin şarkılarını dinlemeye ve tüm platformlarda paylaşarak destek vermeye çağırıyoruz. Irkçı tekçi zihniyete karşı yaşasın Kürtçe! Yaşasın Kürtçe müzik! Dayanışmayla.”

ART ARDA YASAK KARARLARI

Kürt sanatçı Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta Kocaeli’de vereceği açık hava konseri AKP’li Derince Belediyesi tarafından iptal edilmişti. Metin-Kemal Kahraman kardeşlerin de Muş konseri, Valilik tarafından dün yasaklanmıştı. Amed Şehir Tiyatrosu’nun oynayacağı “Don Kixot” oyunu da AKP’li belediye tarafından iptal edilmişti.
 

Editör: TE Bilisim