AKP’li Tatvan Belediyesi’nin köstebek yuvasına dönüşen yolu yapmamasına tepki gösteren esnaflar, kağıttan yaptıkları kayıkları yolda oluşan çukurlarda yüzdürdü.

Mezopotamya Haber Ajansının Haberine göre, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi esnafları, AKP yönetimindeki Tatvan Belediyesi’nin sanayi içerisindeki köstebek yuvasına dönüşen yolun yapılmamasına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi bir araya gelen esnaflar, yol sorununa dikkati çekmek için kağıttan yaptıkları kayıkları köstebek yuvasını andıran çukurlara dolan suyun üzerinde yüzdürerek sorumluları protesto etti.

Esnaflar adına açıklama yapan Serhat Kılıçaslan, yıllardır devam eden yol sorunlarının çözümü için belediye ve ilgili kurumlara defalarca başvuru yapmalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını aktardı. Sanayi içerisindeki yolun köstebek yuvasına dönüştüğünü kaydeden Kılıçaslan, sorumluların görevini yerine getirmemesine tepki gösterdi.

‘Yollarımız köstebek yuvasına döndü’

Araçları zarar gören ya da arızalanan vatandaşların normalde tamir için sanayiye gelmesi gerekirken, yol sorunu nedeniyle araç sahiplerinin gelmeye çekindiğini dile getiren Kılıçaslan, “Sanayi esnafı olarak artık bu yol sorunundan bıktık. Karşımızda bir muhatap yok, sanayi örgütünden, esnaf odasından ses yok. Yollarımız 3 yıldır adeta köstebek yuvasına döndü. İşler iyice durdu. Bizlerde son çare olarak soruna dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yaptık” dedi.

Editör: TE Bilisim