VanHaber - Günboyu, Meclis kulislerinden bildirmeye devam ediyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a ait şirketin bakanlığa dezenfektan sattığı iddiaları hem gündeme hem de Meclis’e bomba gibi düştü. AKP ve MHP’li vekiller olaya nasıl bakıyor. İşte tüm detaylar…

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a ait şirketin Ticaret Bakanlığı’na dezenfektan sattığı iddiaları Türkiye’nin yeni gündemi olurken AKP ve MHP milletvekilleri arasında da gündem oldu.

Tepki elbette açık açık yapılmıyor ama rahatsızlık Cumhur İttifakı’nın hem meclis hem genel merkez kulislerinde zirve yaptı.

Ortak soruları şöyle;

“Ruhsar Hanım bakanlık olarak ya da aile şirketi olarak neden sessiz kalıyor? Neden açıklama yapmıyor?”

“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” der atalarımız. 

Kulisler bakanın, bakanlığına sattığı dezenfektan nedeniyle o kadar yoğunlaştı ki hani denir “sağır sultan duydu…”

Peki, saray duymadı mı?

Saray bürokrasisi neden sessiz?

Bir AKP milletvekili, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğru ise bakan Ruhsar Pekcan’ı görevden alması, haber yalan ise açıklama yapması gerekirdi. Biz de bekliyoruz ve merak ediyoruz doğru mu yanlış mı?” dedi.

MHP milletvekili ise daha tedbirli davranarak şunu söyledi:

“MHP yolsuzluk ve usulsüzlüklere kapısı kapalı olmak bir yana şiddetle tepki veren bir partidir. Ancak dedikodu haberlere bakarak bir açıklama yapılmaz MHP’den. Resmi bir açıklama yapılırsa MHP olarak biz de tavrımızı alırız…”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç eski gazetecidir.

Baktım ki o da devreye girdi ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sordu:

“Kendi bakanlığınıza kendi şirketinizden 9 milyon liralık dezenfektan sattınız mı satmadınız mı? Sattıysanız bu etik mi? İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?”

Siyaset, ticaret ve haksız menfaat AKP döneminde o kadar çok gündeme geliyor ki biz gazeteciler hangi birinin peşine koşacağımızı şaşırıyoruz.

Bugünlük bana müsaade, şu gri pasaport işini kulislerde biraz kurcalayayım…

(Kaynak: Günboyu gazetesi)

Editör: TE Bilisim