VanHaber - Karabük Valisi Fuat Gürel, coronavirüs sebebiyle Kurban Bayramı’nda bir araya gelmenin önüne geçmek için toplu etkinlikleri yasaklayacaklarını ifade ederek, ”Bu Kurban Bayramı’nda bir araya gelmenin önüne geçmekte fayda var. Vatandaşlar mecbur kalmadıkça bayramlaşmaya gitmesinler” sözlerine yer verdi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, 1 Haziran’dan itibaren vaka sayılarında artış olduğunu ifade ederek, “1 Haziran itibariyle sınırların açılması, gidiş gelişlerin olması, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağının kaldırılması, 20 yaş altındaki gençlerimiz çocuklarımızın sokağa çıkması ve kontrollü sosyal hayat düzeni ile beraber ilimizde bir kısım vakalar tekrar görülmeye başlandı.

İlimizde mayıs ayı içerisinde çok fazla vakaya rastlamamıştık. Daha sonraki süreçte ilimizde çok hızlı bir şekilde vakalar arttı ve bunlarım tamamının dış kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Geldiğimiz nokta itibariyle 2,5 aylık sürecin ötesine geçerek vaka sayımız nerdeyse 2,5 kat yükselmiş oldu. Tabii bunlar biz üzüyor ama diğer taraftan da tedbirlerimizi almak ve vatandaşlarımızın duyarlılığını artırmak adına sürekli bir gayret içerisindeyiz” sözlerine yer verdi.

‘TOPLU OLARAK YAPILACAK OLAN ETKİNLİKLERİ YASAKLAYACAĞIZ’

Şu anda vaka sayısına göre ölüm oranının Türkiye ortalamasına eş değer olduğunu işaret edem Vali Gürel, “1 hafta sonra Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı’nın olduğu bir süreçte insanlar birbirlerine temas edebilir mi? Maalesef edebilir, böyle bir sıkıntı var.

Onun için bir kısım kurallar getirmeyi düşünüyoruz. Kurban kesimleri esnasında belli kurallar getirirsek bu virüsle mücadele edebiliriz” dedi.

Editör: TE Bilisim