VanHaber - Türkiye İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya üzerinden paylaştığı “Irak genel durum haritası”nda Kürdistan Bölgesi’nin sarı renkle gösterilmesine İYİ Parti’den tepki geldi. İYİ Partili Aytun Çıray, “Başka resmi kaynakların bölünmüş Türkiye haritaları yayınlamasına meşruiyet kazandırırsınız” açıklamasında bulundu.Bakanlık bir süre sonra paylaştığı haritayı kaldırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi’nde  PKK’ye karşı başlattığı “Pençe Kaplan” operasyonuna ilişkin Tükiye İletişim Başkanlığı, Kürdistan Bölgesi’ndeki PKK’nin kamp alanları ve Türk askeri noktalarını gösteren harita paylaştı.

‘Irak’ın bütünlüğü tezimize zarar verir’

Paylaşılan “06 Temmuz 2020 tarihi itibariyle Irak genel durum haritası” adlı haritada Irak Merkezi Yönetimi bölgeleri yeşil, Kürdistan Bölgesi toprakları sarı ve tartışmalı bölgeler ise sarı şeritlerle gösterildi.İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, paylaşılan bu  haritaya tepki göstererek, 

“Türkiye’nin Irak’ın bütünlüğünü öngören tezine zarar verir. Devlet görevi olanların bölünmüş Irak haritası paylaşımları çok tehlikelidir. Başka resmi kaynakların bölünmüş Türkiye haritaları yayınlamasına meşruiyet kazandırırsınız” ifadelerini kullandı.

Eski bir bürokrat olarak samimi uyarımdır:
Devlet görevi olanların bölünmüş Irak haritası paylaşımları çok tehlikelidir. Çünkü;
1. Irak’ın bütünlüğü tezimize zarar verir.
2. Başka resmi kaynakların bölünmüş Türkiye haritaları yayınlamasına meşruiyet kazandırırsınız. https://t.co/K568Ysq9p4— Aytun Çıray (@TCAytunCiray) July 6, 2020

Bakanlık haritayı kaldırdı

Türkiye İletişim Başkanlığı’nın  Çıray’ın bu tepkisinden sonra sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı ve Kürdistan Bölgesi’ni ayrı gösteren haritayı kaldırdı.

Editör: TE Bilisim