Kanada'da yaşayan ünlü Kürt pizzacı Zeynel Arı Toronto bölgesindeki başarılı işyerlerine verilen ödüllerden birine layık görüldü. Zeynel Arı aldığı ödülü tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a adadığını söyledi.

Kanada'nın Toronto kentinde odun ateşinde pişirdiği pizzalarının lezzetiyle dünyada ünlenen Dersimli Zeynel Arı, Toronto bölgesindeki başarılı işyerlerine verilen ödüllerden biri olan Gems of Etobicoke Ödülü'ne layık görüldü.

T24'te yer alan habere göre, pandemi döneminde sağlık çalışanlarına, evsizlere ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak pizzalar servis eden Zeynel Arı, federal parlamenter James Maloney tarafından Gems of Etobicoke ödülüne aday gösterildi.

Ödülü alan Arı, "Bu ödüle layık görüldüğüm için çok teşekkür ediyorum. Bu ödülü, Türkiye'de cezaevinde olan Selahattin Demirtaş'a adıyorum" dedi.

Arı ayrıca, Demirtaş'ın "Seher" adlı ilk kitabının İngilizce çevirisi olan Dawn adlı eseri, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya iletilmek üzere James Maloney'e verdi.

Dersim'de doğan Zeynel Arı, 2000 yılında Kanada’nın Toronto kentine yerleşti. Evli ve dört çocuk babası olan Zeynel Arı, Türkiye’deyken turizmle uğraşıyordu.

Kanada’ya gittikten 1 yıl sonra “Dinos Wood Burning” i kurdu. 12 çalışanının bulunduğu pizzacı Toronto’da ve Kanada’da kısa sürede tanınmaya başladı. Yaklaşık 19 yıldır pizza işletmeciliği yapan Zeynel Arı, birçok gazete ve dergide yer aldı ve “Dinos Wood Burning”e birçok ödül verildi.

Kürt pizzacı Kanada’nın en iyileri listesinde

Dersimli Zeynel Arı’nın işlettiği Dino’s Wood Burning Pizza, Kanada’nın en çok okunan Sun gazetesinin düzenlediği 2019’un kazananları yarışmasında Kanada 2019 en iyi top 20 listesine seçildi

Kürt pizzacı, yaptığı kaliteli pizza ve sosyal yardımlardan dolayı listeye girdi.

Ayrica CBC Kanada devlet televziyon ve radyo Zeynel Arı’nın başarısını hikayeleştirerek Izleyicileriyle paylaştı.

Arı’nın işlettiği Dino’s Wood Burning Pizza, Dünya Seyahat Acentesi Mart ayında düzenlediği ölmeden önce yenmesi gereken top 21 pizzacılar listesine seçilmişti.

Aralarında Madonna’nın da bulunduğu birçok ünlünün Toronto’ya geldiğinde tercih ettiği pizzacı Zeynel Arı’nın, müşterileri arasında, Kanada Başbakanı olan Justin Trudeau, eski Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, belediye başkanları, milletvekilleri ve sanatçılar bulunuyor.

Zeynel Arı, 2018’de Toronto’da da evsiz ve muhtaçların yaşadığı barınma merkezinde “Kerbela lokması” olarak pizza dağıtmıştı.

Editör: TE Bilisim