Lvd, dilimiz de Alçak Gerilim Direktifi anlamına gelir. AB (Avrupa Birliği) tarafından zorunlu kılınan bu testlerde ürünlerin normal ve zor koşullar da çalışması değerlendirilir. Hatalar karşısında ürünlerin vereceği tepkiler test sonucunun yönünü belirler ve firmalara bu konuda büyük yardım sağlarlar. Elektrikli cihazları kapsayan Alçak Gerilim Direktifi ile ürünlerin kullanıcıya verebileceği zararın veya tehlikenin ortadan kaldırılması hedeflenir.

Bu testler aynı zamanda CE belgesi almak için zorunludur. Bilmeyenler için söylemek gerekirse CE belgesine sahip olmayan cihazlar AB piyasasına sokulamaz ve ticareti gerçekleştirilemez. Ülkemizde ise çoğu firma hem güvenlik, ar-ge açısından hem uluslararası piyasaya girme açısından bu testleri güvenilir ve uzman firmalar aracılığı ile gerçekleştirir. Bu aşamada firma önerecek olursak bu LVT firması olabilir. Uzman kadro ile adından ülkemiz de sıklıkla bahsettiren firma ile yerli ve yabancı birçok üretici çalışmaya devam ediyor.

LVD Testi Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lvd testi basit olmayan bir dizi maddeden oluşur. Bu testler gerekli ortamlarda yapılması ve uzman kişiler tarafından değerlendirilmesi gereken bir testlerdir. Aksi halde firmanızın ürünleri piyasada kötü anılabilir ve firma değeriniz bile düşebilir. Burada ki amaç onay almak yerine testlerin doğruluğudur.

Bir dizi risk barındıran cihazın onay alarak piyasaya sürülmesi ve bunun insan sağlığı ile alakalı bir olaya karışması firma itibarınızı batırabilir. Büyük sorumluluklara yol açan böyle bir olay ile karşılaşmamak için her zaman uzman kadrosu olan firmaları tercih etmelisiniz. Ülkemizde çoğu yerli üreticininde aralarında olduğu ve yabancı üreticilerin de tercih ettiği firma olarak LVT firmasını test işlemleri için önerebiliriz.

Kaynak: https://www.lvt.com.tr/tr/hizmet/lvd-testi

Editör: TE Bilisim