Kavgaya dönüşen tartışmanın ardından İYİ Parti milletvekili Yasin Öztürk'e iki birleşime katılmama cezası verildi.

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerin AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un, “CHP, HDP ile otel odalarında gizli görüşmeler yapıyor” ifadesi gerilime neden oldu. Muş’un Meral Akşener ve İYİ Parti’ye yönelik sözleri üzerine İYİ Parti’lilerin de katıldığı tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü.

TBMM Genel Kurulu’nda süren “2019 Mali Yılı Bütçe Görüşmeleri”nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un, “CHP, HDP ile otel odalarında gizli görüşmeler yapıyor” sözleri üzerine, CHP’liler tepki gösterdi. Muş’un, İYİ Parti ve Genel Başkan Akşener’e yönelik, “HDP’nin temsilcisi haline nasıl geldiniz?” sözleri sonrası tartışma büyüdü.

CHP ile AK Parti arasında başlayan tartışma, İYİ Partililerin de tepkisiyle kavgaya döndü. AK Parti’li ve İYİ Parti’li milletvekilleri arasında küfürleşmeler yaşanırken TBMM Başkanı Binali Yıldırım, görüşmelere 5 dakika ara verdi.

Arada iki partinin milletvekilleri arasındaki kavga bir süre daha devam etti. Bazı milletvekilleri arbede sırasında yere düştü. Hakaret gerekçesiyle İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’e, iki birleşime katılmama cezası verildi. 

Editör: TE Bilisim