Bursa Valiliği Kürt sanatçı Mem Ararat’ın 29 Mayıs Günü Bursa’da vereceği konseri yasakladı.

Sanatçı Mem Ararat Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan konserin gerçekleşmesine 3 gün kala, Valiliğin yazılı kararıyla yasaklandığını duyurdu.

Ararat Valiliğin yasağa gerekçe olarak da “Kamu Güvenliği”ni ileri sürdüğünü açıkladı: “Bütün biletlerin satıldığı, müzisyenlerin uçak biletlerinin alındığı, otel rezervasyonları ve benzeri bütün hazırlıkların tamamlandığı konserimize üç gün gibi kısa bir süre kala yasaklanması kuşkusuz ayrıştırıcı ve toplum vicdanını yaralayan bir karardır.”

Ararat açıklamasında, satılan biletlerin iade edilebileceğini de kaydetti.

Mayıs ayı boyunca pek çok etkinlik yasaklandı

Mayıs ayı içerisinde Kocaeli’nin Derince ilçesinin Ak Parti’li Belediye Başkanlığı Aynur Doğan konserini, yine Kocaeli’nin Çayırova ilçesinin Ak Parti’li Belediye Başkanlığı Amed Şehir Tiyatrosu’nun “Don Kîxot” adlı oyununu engelledi. Muş Valiliği Metin – Kemal Kahraman konserini, Pendik Belediyesi Niyazi Koyuncu konserini, Pamukkale Belediyesi ve organizasyon şirketi Apolas Lermi’nin iki konserini yasakladı. Ayrıca Melek Mosso’nun Isparta’daki konseri ve Burhan Şeşen’in ODTÜ konseri de ay içerisinde engellenen veya yasaklanan kültür sanat etkinlikerinden bazıları.

Editör: TE Bilisim