VahHaber - Nisan ayının ilk haftası yapılan atama ile Düzce İl Müftülüğü’ne atanan Rüstem Can’ın yerine göreve vekalet eden İl Müftü Vekili Ünal Baş, mübarek Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ancak müftü vekilinin koronavirüs salgınına rağmen halkı camilerde buluşmaya davet etmesi, ciddiyet ve sorumluluktan uzak bir yaklaşım olarak değerlendirildi.

Yeni İl Müftüsü göreve başlayana kadar Düzce il müftüsü olarak din hizmetlerinden sorumlu olan Baş’ın bağlı bulunduğu kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı koronavirüs salgını nedeniyle camilerde cemaatle namaza ara verirken, onun mesajında halkı çoluk çocuk namaza davet etmesi, hoş karşılanmadı.

Düzce İl Müftülüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan Müftü Vekili Ünal Baş’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

Ramazan, sabırlı ve kanaatkâr halimizle bizi takvaya eriştiren oruç ibadetinin farz kılındığı aydır. Hidayet rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı aydır. Ramazanın bereketinden istifade edelim. Kur’an ayında yuvalarımızı ve gönüllerimizi Kur’an’la buluşturalım. Mukabele geleneğimize sahip çıkarak Peygamberimizin sünnetini ihya edelim. Camilerimizdeki vaazlara ve coşkulu teravih namazlarına kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla bütün ailemizin katılmasını sağlayalım. Zekât ve sadakalarımızla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürelim. Bu mübarek ayı hakkıyla idrak edenlerden olalım. Bu duygu ve düşüncelerle bu yılki Ramazan ayı boyunca yapacak olduğumuz tüm ibadetlerin Rabbimiz tarafından kabul edilmesini, bu ayın başta Düzceli hemşehrilerimiz olmak üzere, ülkemize ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

ÖncüDüzceHaber

Editör: TE Bilisim