VanHaber - Van’ın Doğal güzellikleriyle ün yapan iki ilçesi Çatak ve Bahçesaray rafting merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Ceviz, Bal, Alabalık Ve Doğal güzellikleriyle ün yapan ilçelerin başında yer alan Çatak ve Bahçesaray son günlerde Rafting ile gündemde

 Türkiye'nin her tarafından her yıl yüzlerce vatandaşın gelip ziyaret ettiği Bahçesaray, özellikle Ağirov dağının eteğinden, ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki subaşı (serkahni) alanda bulunan ve büyük bir mağaradan çıkan Müküs çayıyla dikkatleri çekiyor.

Vatandaşlar, suları buz gibi akan ve aynı zamanda içme suyu olarak da kullanılan Müküs çayının hem suyundan içiyor hem de suya girerek serinliyor.İlçeye yüzlerce kilometre uzaklıktan gelen vatandaşlar, suyun çıktığı mağarada piknik yapmak için Bahçesaray'a akın ediyor.

Çatak ve Bahçesaray’da ulusal ve uluslararası rafting yarışlarının yapılabileceği parkurlar oluşturuluyor

Son günlerde iki ilçede de raftinge olan ilgi her geçen gün artıyor. Doğaseverlerin akınına uğrayan ilçe bugünlerde Türkiye Rafting Federasyonunun da yeni etkinliklerine sahne oluyor.

Türkiye’nin en iyi parkurlarından biri Bahcesaray’da  Rafting Milli Takımlar Başantrenörü Savaş İzmirli, ilçedeki 20 sporcuya rehber eğitim verdiklerini söyledi.

20 kişiye rafting eğitimi verdiğini belirten İzmirli, Başarılı bir eğitimin sonunda ilçeyi ziyaret eden gençlerle birlikte rafting yaptık. Bahçesaray  çayının berrak suyu, temizliği ile riskin en az olduğu nehirlerin başında yer alıyor.

Savaşlı Çatak ve Bahçesaray’da kurulan rafting takımları kısa sürede büyük başarılara imza attı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdür vekili Affan Orhan ise, Bahçesaray’ın doğal güzellikleri tartışılmaz, rafting doğa sporları ve inanç turizmi açısından bölgenin önemli merkezlerinin başında yer alan bir ilçedir.

Van’daki turizm firmalarıyla görüşüp ilçemize davet ettik. Rafting başta olmak üzere inanç turizmi, kültürünü, sosyal yaşantıyı ön plana çıkarıp ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz.

Buraya gelen misafirler mağaradan çıkarak Dicle'yi besleyen Müküs Çayı'nı, inanç turizminde Mir Hasan'ı Veli, Arvas Medresesi, Feki Teyran türbelerini görebiliyor. Tarihi kiliseleri ve köprüleri gezip sonrasında rafting yapıp gezilerini tamamlıyorlar. Bu eğitimi tamamlayan 20 rehber gencimizle ilçemizde bulunan tüm mahallelerdeki gençlerimize rafting yaptıracağız. Bunların içerisinden seçeceğimiz yetenekli gençlerle ülkemize çok iyi sporcular yetiştireceğiz. En büyük amacımız ilçeden yetişen raftingcilerle Türkiye Şampiyonu olmak."

Editör: TE Bilisim