Geçen sene Mart ayında yapılan seçimde Müsaid Kocaeli Şube Başkanı olan İzmit'in renkli isimlerinden Renk Mağazası sahibi İsmail Uslu 58 yıldır faaliyette olan mağazayı kapatma kararı aldı. Artık yorulduğunu söyleyen Uslu'nun 58. yılda % 58 indirim sloganıyla mağazadaki ürünleri satışa çıkararak tasfiyeye gitmesi görenlerde şaşkınlığa yol açtı.

Siyasette ve cemiyet hayatında aktif rol alan ve aktifliği ile de uzun yıllar kamuya elbise de satan İsmail Uslu'nun Fetö'den tutuklanarak Koto başkanlığından alınan Murat Özdağ döneminde Özdağ ile birlikte Koto yönetiminde de yer aldığını ve o tarihten beri de Koto okuluna fahiş fiyatlarla elbise sattığı için tepkileri üzerine çektiği söylenen  Uslu ticarette henüz genç denilebilecek bir yaşta olduğu ve daha yeni Müsiad başkanı olarak cemiyet hayatında kariyerinin zirvesinde olan İsmail Uslu'nun düzenlemesi tamamlanmak üzere olan yürüyüş yolunun en güzel yerinde bulunan dükkanını tasfiye etmesinin şaşırtıcı olduğunu söylediler.

Bir dönem dernek başkanlığını da yaptığı Fevziye Caminin karşısında şehrin tam göbeğinde bulunan Renk Mağazasını tasfiye eden İsmail Uslu 58 yıldır devam eden ticari hayatına son verdiğini, artık yorulduğunu ve emekli olacağını söylerken Renk Mağazasının olduğu yerde ise Siemens markası hizmete girecek.

Artık yoruldum diyen İsmail Uslu'nun daha yeni seçildiği Müsiad Kocaeli Şube Başkanlığından da istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.

Uzun yıllar işyerinin şehrin tam merkezinde olması ile ticaretin olduğu kadar siyasetin de merkezinde yer alan İsmail Uslu'nun 58 yıllık birikimini sıfırlayacak şekilde ticari hayatını tasfiye etmesi sonrası son 6 aydır yaşanan ekonomik krizin yaza doğru daha ağır sonuçların işareti olduğu yorumu yapılırken Müsiad gibi iktidara yakın bir sivil toplum kuruluşunun başkanının üstelik kamuya istediği şartlarda mal satabildiği halde kepenk kapattığı bir ekonomik krizde ilerleyen günlerde çok sayıda sürpriz ticari çöküşler yaşanabileceğine işaret edildi. Milli ve yerli ticaret ve sanayinin sözcüsü Müsiad'ın Kocaeli Şube Başkanının şehrin tam göbeğinde 58 yıldır asılı bulunan RENK MAĞAZASI tabelası ay sonu inecek ve yerine SIEMENS tabelası asılacak. kocaelihalkgazetesi

Editör: TE Bilisim