VanEkspres -  Açıklamada, Başkan Barzani’nin Davos’ta Donald Trump ile bir araya geleceği belirtildi. “Uyumlu ve Sürdürülebilir Bir Dünya temasıyla düzenlenecek zirvede özellikle ekonomi, siyaset ve güvenlik sorunları tartışılacağı” belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Başkan Neçirvan Barzani, zirve kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de aralarında bulunduğu lider, bakan ve ülkelerin üst düzey sorumlularıyla bir dizi görüşme gerçekleştirecek. Görüşmelerde, Kürdistan Bölgesi’nin uluslararası toplumla siyasetini, bölgede yaşananlara dair yaklaşımı, bölge ve dünyada yaşanan son gelişmeler değerlendirilecek.

Başkan Neçirvan Barzani ayrıca Davus Zirvesi’nde ‘Yerleştirilmememiş bir Ortadoğu’ panelinde konuşmacı olarak hazır bulunacak. Panelde; Ortadoğu'da süregelen gerilimlerin uzun vadeli sonuçları büyük bir küresel ve bölgesel kaygıdır. Mevcut krizin Körfez, Irak ve Suriye'deki barış ve istikrar üzerindeki stratejik etkisi ele alınacak.

Editör: TE Bilisim