Okr metodolojisi hedeflerimize ulaşmak için iyi fikirlerin iyi bir uygulama ile bütünleşmek ilerletilmesi olarak kabul edilmektedir. OKR koçu size bu talebiniz karşısında ilk olarak OKR ‘yi tanıtmakta ve şirketler için sürdürülebilir bir dönüşüme girişin ilk adımını atmaktadır. Bu hizmet sadece bir yazılımdan ibaret olmamakla beraber organizasyon içindeki tüm yöneticilerin bu sistemi benimsemesi sağlanmaktadır. OKR koçluğu süreç yönetiminde her ihtiyaç duyduğunuzda size destek olmaktadır. OKR eğitimi için karar verdiğiniz anda Twiser sizlere destek olmak için tüm profesyonel ekibi ile hizmete hazırdır.

OKR eğitimi son yıllarda oldukça rövanşta olan bir sistem olmakla beraber hedef yönetimi sistemi haline gelmiştir. Çünkü eski teknikler artık işe yaramadığı için yani ihtiyaçları karşılamadığı için buna ihtiyaç oluşmuştur. Şirketler iş yapış şekillerini etkinleştirerek olan OKR ile şirket kültürlerini adapte etmeye çalışmaktadır.

OKR Danışmanına Neden İhtiyaç Vardır?

OKR danışmanı şirkete bu sistemi adapte etmek ve Süreci doğru yönetmek için kesinlikle İhtiyaç duyulan en ciddi ana koldur. Bu kol doğru dönmedikçe hedefe ulaşmak hiç de mümkün değildir. Okr koçu olacak kişi hem şirket kültürünü hem de OKR sistemini çok iyi tanıdığı için süreç hızla yönetilecektir. Bunun içinde şirketin farklı departmanlarından birilerini seçerek koç olarak tayin etmek çok önemlidir. Siz bu yolu tercih ettikten sonra Twiser sitesi sizlere her bağlamda destek sunarak OKR danışmanlığı aracılığıyla koçlar seçilerek görevlendirilir.

OKR Nasıl Oluşturulmalı?

Bir şirket için OKR’ ler belirlenirken mutlaka şirket çalışanları ile şirketin hedefleri ve kültürü göz önünde olmalıdır. Şirketin hedefleri ile çalışan ekibin hedefleri her zaman aynı doğrultuda üzerinde bulunmalıdır. Böylece şirket içindeki tüm çalışanlar aynı hedefe odaklanmış olur. OKR türleri iyi belirlenmeli ve çalışan kişilerin düzeyine göre hareket edilmelidir.

Şirketlerin eksik olduğu yönler taktik ve çalışma stratejileri bunlara yönelik OKR ‘ler üst düzeyde bulunan şirket yöneticileri tarafından oluşturulur. Böylelikle tüm çalışanları ilgilendiren bu hedefler şirket içindeki uyumu da sağlamış olur. Belirlenen hedeflere yönelik çalışanlarda dahil olmalıdır. Böylece tüm görüşler ortak bir noktada birleşerek daha verimli bir çalışma ortaya konur.

 OKR’ ler genellikle departmanların yöneticileri belirler. Bunlar şirketlere ve çalışanlarına göre yıllık ya da üç aylık şeklinde belirlenir. Çalışmalar aylık ya da haftalık olarak kontrol edilebilir. Eğer çalışanlar veya departmanlar stratejileri şirketin OKR’ lerine göre ilerlemediği ortaya çıkarsa kolayca OKR’ ler yön değiştirebilir.

OKR Siteminin Özellikleri

OKR biline tüm diğer uygulamalardan çok farklıdır. Çünkü OKR yöntemi ile tüm çalışanlar arasında işbirliği, çalışanların birbirine olan bağlılığı ve verimli olmaları ön plana çıkar.  OKR ‘nin hedefler, süreç ve çalışanlara yönelik çift yönlü yaklaşım sayesinde şirket hedeflerine kolayca ulaşabilir. OKR hizmeti almak için Twiser sitesinden destek alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim