Başkan İzsiz’in istifa açıklaması sonrası basınla bir araya gelen Vanspor FK Futbol Sorumlusu Oktay Ukay kendisine yapılan haksızlığın önüne geçmek için istifasını verdiğini açıkladı.

 “HERŞEY VAN SPOR ARMASI İÇİN”

Açıklamalarda bulunan Vanspor FK Futbol Sorumlusu Oktay Ukay, “Bilindiği üzere üç yıla yakın Vanspor da kulüp yöneticiliği yapıyorum. Vanspor menfaati doğrultunda bugüne kadar hep böyle hareket ettim bundan sonrada her zaman böyle hareket edeceğim. Ben göreve geldiğim ilk günden bu zaman gerek eski yönetimle gerek şu an ki yönetimle ne zaman bir yanlış yapıldıysa her zaman karşısında durdum. Bugün geldiğimiz noktada maalesef yapılan yanlışları görünce bunlara müdahale etmek zorunda kaldım. Bu sebepten dolayı istifamı yönetim kuruluna sundum. Şahsım olarak bu yıl yönetimde olmayacaktım ama Vanspor arması için ve kulüp as başkanı Mehmet Avcının ısrarı üzerine kaldım.” ifadelerini kullandı.

“BENİ YALNIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR”

Oyuncuların idmanlara çıkmayacağını ama kendisinin buna engel olduğunu belirten Ukay, “Bu yolda ilerlerken Seyithan İzsiz’in kulübümüze kazandırdığından çok kaybettiğini gördüm. İlk günden bu zamana kendisine bu konuları arz ettiğimde maalesef konuları geçiştirip üzerinde durmayıp beni yalnızlaştırmaya çalıştı. Oyuncu ödemelerinden dolayı oyuncularımız Sivas maçının ve kupa maçının idmanlarına çıkmayacaklarını açıkladı yine ben buna engel oldum.” şeklinde konuştu.

“VANSPOR’UN KASASI BOŞ KALDI”

Van sporun kasasında hiç para kalmadığını belirten Ukay sözlerini şöyle tamamladı: “Eski Başkan Seyithan İzsiz karar alınırken hepimize danışacağını ve demokratik bir karar alacağının sözünü verdi. Yalnız yönetim kurulunu kendi kafasına göre oluşturup basınla paylaştı. Kararları bize danışmadan kendisi ve genel sekreterimiz ile aldı ama biz hiçbir gün genel sekreterimizi ne bir toplantıda nede bir basın ile gördük. Eski başkanımız sezonun ilk maçında 2000 lira olan primi hiçbir kulüp yönetimine sormadan 6000 bin yaptı. Bunun kulübe nasıl büyük bir zarar verdiğini hepimiz gördük. Bu nedenle şu ana kadar ödememiz gereken prim 400 bin ile sınırındayken bu rakam 1 milyonu aştı ve ne yazık ki bu paranın hepsi kulübün kasasında çıktı ve üzülerek söylüyorum Vanspor’un kasasıda boş kaldı.” Saffet işlere ve 5 kişilik teknik heyet aylık 65 bin ödeme yapıldığını yıllık ise bir yarı için 500 bin ödendiğini sözlerine ekledi. 



 

Editör: TE Bilisim