Açık ve kapalı otoparkların, trafik düzenleyici ve araçların kolaylıkla park edilmesini sağlayan otopark çizgileri çok önemlidir. Açık otoparklar, kapalı otoparklar ve araç parkı yapılması istenen tüm alanlarda nitelikli çizgileme yöntemiyle yapılan otopark çizgileri trafik mühendisliği kurallarına göre tasarlanmaktadır. İş ve alışveriş merkezleri, devlet kurum ve kuruluşları, okul ve eğitim merkezleri, fabrika ve üretim tesisleri, sağlık-güzellik merkezleri, sanayi işletmeleri ve spor ve turizm tesisleri gibi hemen hemen her alanda tercih edilen açık ve kapalı otoparklarda taşıtların manevra hâkimiyeti yapılır.

Ayrıca rahatlıkla giriş-çıkış sistematiği sağlamak için otopark yol çizgileri yapılmaktadır. Erka Trafik firması otoparklarda herhangi bir olası kazayı önlemek ve araçların giriş-çıkışlarından tasarruf sağlamak için otopark çizgilerini büyük bir özenle yapmakta.

Otopark Çizgilerinin Önemi

Otoparklarda hayati önem taşıyan otopark çizgileri uygulaması araçların park edilmeleri esnasında oluşabilecek olan kazaları önler. Kalabalık açık ve kapalı otoparklarda araçların düzenli bir şekilde park etmelerini sağlayan otopark çizgileri ve kolon uygulamaları kaliteli malzemelerden yapılmalıdır. Uzun süreli dayanıklı olan ve kaliteli malzemelerden yapılan otopark çizgileri, stoperler ve kolon boyaları otoparklarda araçların park edilişlerini düzenli hale getirmektedir. Trafik düzenleyici olarak da bilinen otopark ve yol çizgileri, kolon ve levha uygulamaları otoparklarda trafik mühendisliği kanununa göre yapılmaktadır.

Trafik yasalarına uygun yapılan otopark çizgileri hem dünya hem de Türkiye standartlarındadır. Erka Trafik firması trafik düzenleyicisi olan otopark çizgileri uygulamasını yasal işlemlere uygun olarak yapmaktadır.

Editör: TE Bilisim