VanEkspres - Özalp Belediyesi Aralık Ayı olağan meclis toplantısının son oturumunu bugün yaptığı toplantıyla gerçekleştirdi. Meclis başkanvekili Sakine Kutpınar’ın başkanlığında yapılan toplantıda belediye eş başkanlarının sabah saatlerinde gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

‘’Seçimle gelen seçimle gider’’

Gündem konularına geçilmeden önce söz alan meclis başkan vekili Sakine Kutpınar eş başkanlar Dilan Örenci ve Yakup Almaç’ın evlerine yapılan baskınla göz altına alınmasına şu ifadelerle tepki gösterdi : ‘’ Sabah erken saatlerinde eş başkanlarımız gözaltına alındılar. Uzun süredir devam eden halk iradesine tahammülsüzlüğün bir devamı olan bu uygulamayı kınıyoruz. Seçimle gelen seçimle gider. Bu demokrasinin bir gereğidir. Halk iradesini yok sayan bu zihniyeti kınıyor ve eş başkanlarımızın bir an evvel serbest bırakılarak görevlerine dönmesi çağrısında bulunuyoruz.’’

‘’ Bu tahammülsüzlüğü kabul etmiyoruz’’

Daha sonra söz alan belediye meclis üyesi Fevzi Keleş ise halkın iradesine tahammül edilmediğini söylediği konuşmasında ‘’ Halkın iradesi gasp ediliyor. Meclis olarak bunu kabul etmiyor ve kınıyoruz.30 bin oy alan bir iradeye tahammül edilmiyor.’ İfadelerine yer verdi. Devamında konuşan bir diğer meclis üyesi Şefik Enüştekin de benzer ifadeler kullanarak söz konusu uygulamayı kabul etmediklerini ve eş başkanların bir an evvel serbest bırakılmasını istediklerini belirtti.

Meclis toplantısı, yapılan konuşmalarının ardından komisyon raporlarının görüşülmesinden sonra sona erdi.

Editör: TE Bilisim