VanHaber - Şırnak’ta 14 Temmuz günü bir uzman çavuşun 13 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar etmesi üzerine İnsan ve Özgürlük Partisi basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.

İnsan ve Özgürlük Partisi'nin Şırnak’taki cinsel istismar olayına yönelik basın açıklaması şöyle:

"Basına Ve Kamuoyuna

Adalet sisteminin keyfiliğe bağlı çalıştığı, hukukun işlevsiz ve siyasete bağımlı olarak kararlar verdiği bir dönemi idrak ediyoruz. Adalet ve hukuk bağımsız, özgür ve doğasına uygun olarak çalışamayınca zedelenen sadece hukuksal alan olmuyor. Bütün alanlar ve zeminler bu menfilikten zorunlu olarak etkileniyor. Dolaysıyla kokuşmuşluk tüm alanlara sirayet ediyor.

Şırnak'ta küçük yaştaki bir kız çocuğuna bir uzman çavuş tarafından yapılan cinsel saldırı bu kokuşmuşluğun zirveye çıktığının bir kez daha kanıtıdır. Devletin gücüne sırtını dayayanlar, devletin hukuk işletmeyen mantığından emin olarak pervasız eylemlerde bulunmayı bir rutin haline getirmeye başladılar. Uzun bir zamandır bu mantık üzerine bina edilen polis şiddeti, cinayetlere varan polisin gerçekleştirdiği infazlar, kamuoyunun gözü önünde apaçık cereyan etmektedir. Tüm hukuksuz eylemlerin yanlarına kâr kaldığını bilenler, her gün hukuksuz icraatlarına yenilerini eklemektedirler. Şırnak'ta yaşanan bu elim hadise bu gidişata bir son vermenin miladı olmalıdır. Meşum eylemi yapan sapık ruhlu adamın şahsında, tüm sapkın kişilere hukukun gerektirdiği müeyyide uygulanarak gerekli mesaj verilmeli, toplumun vicdanında derin izler ve travmalar yaratan bu hadiselerin önüne geçilmesi için tüm yollar seferber edilmelidir.

Ahlaksızlık, hukuksuzluk ve pervasızlık kabullenir olmamalı, toplumumuz huzuru, emniyeti ve gelecek nesilleri için bu hadiselere karşı sessiz kalınmamalıdır.

Biz de İnsan ve Özgürlük Partisi olarak her türlü ahlaksızlığa yol açan hukuksuzluğu kınıyor, bu alandaki mücadeleye her kesimle ortak hareket etmeyi elzem görüyoruz.

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Merkezi" denildi.

Editör: TE Bilisim