VanHaber - İstanbul’da HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı binasına polis, gece yarısı baskını düzenledi. Parti binasının duvarına PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterini astıkları iddiasıyla baskın düzenleyen terörle mücadele ekipleri, bina içinde arama yaptı. Arama 6 saat sürdü. Torbalarca evrak toplanarak el konuldu. Evraklar, incelenmek üzere Emniyete götürüldü.

Soylu binanın içinden görüntüler paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP binasının içinden görüntüleri sosyal medya hesabından yayımladı. Gece 23.30’da çekilen görüntülerde, binanın duvarında Abdullah Öcalan çizimi ve posterleri olduğu görülüyor. HDP’nin kapatılması tartışmalarının yaşandığı bugünlerde, Soylu’nun paylaşımında kullandığı cümleler de dikkat çekti. Soylu, “Demokrasinin istismarı her daim mümkündür. AİHM kararları, Venedik kriterleri vs. Batı istismara müsaade etmiyor ancak bizden istiyor. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun’dan tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da görüntüleri paylaşarak tepki gösterdi. Altun, “Diyarbakır Anneleri’nin HDP binalarının önünde neden beklediğini hala anlamayan kaldı mı? Bir kere daha görüyoruz ki HDP DEMEK, PKK DEMEKTİR! HDP ile ittifak kuranlar bu görüntüler karşısında ne diyecek? Maalesef yine susacak, cürümlerine devam edecekler!” ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal’dan Fahrettin Altun’a yanıt

Gazeteci Fatih Portakal, Fahrettin Altun’un “HDP demek PKK demektir” sözlerine sert çıkıştı. Portakal, sosyal medya hesabından verdiği yanıtta, “MHP ile aynı çizgide buluşuldu!” ifadelerini kullandı ve ekledi; “Bunu düşünüp, bu cümleyi kuruyorsanız eğer, “bu partiyi kapatmalısınız.” Bu söyleme rağmen kapatmaz iseniz, “yasadışı olduğunu iddia ettiginiz parti neden TBMM’de?” demektir. Büyük tutarsızlık…”

Editör: TE Bilisim