VanHaber - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden damadı Berat Albayrak’tan sonra yaptığı “yargı ve ekonomide reform” açıklaması, muhalefete gözaltı ve tutuklama olarak döndü. MA'nın haberine göre, Erdoğan’ın sözlerinin üzerinden geçen 17 gün içinde, 18 merkezde düzenlenen operasyonlarda en az 415 kişi gözaltına alındı, 11 kişi tutuklandı. Ağırlığı Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) olmak üzere halen birçok kişi gözaltında tutuluyor.

Diyarbakır, Batman, Bingöl, Dersim ve Siirt’te 11 Kasım tarihinden bu yana 155 kişi gözaltına alınırken, 7’si tutuklandı. Van, Erzurum ve Bitlis’te 25 kişi gözaltına alındı, 2’si tutuklandı. MA muhabiri Dindar Karataş da yaptığı haberlerden dolayı 26 Kasım’da tutuklandı. İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da ise, avukat, siyasetçi ve hak talebinde bulunan işçilerin de aralarında olduğu 171 kişi gözaltına alındı. 

Bu süreçte Mardin’de 11 kişi gözaltına alındı. 27 Kasım’da birçok ilde eş zamanlı yapılan operasyonda Mardin’in Kızıltepe, Mazıdağı ve Savur ilçelerinde HDP ve BDP’li siyasetçiler gözaltına alındı. Şırnak’ta ise gözaltına alınan 14 kişiden biri tutuklandı. Adana, Mersin ve Antalya'da 15 kişi gözaltına alındı. Dün birçok ilde yapılan operasyonlarda ise Ankara’da 7, İzmir’de 17 kişi gözaltına alındı. Bu süreçte gazeteciler de nasibini aldı. 

Editör: TE Bilisim